© DEIMA

Er du klar til at iklæde dig denne hue fra din barndom?

Huen, du havde på i børnehaven, er retur på catwalken og i gadebilledet – og den deler vandene.

Det var med al sandsynlighed med et had-kærligheds-forhold, at du som barn trak i den strikkede og varme elefanthue, som du sikkert sidenhen har glemt alt om. Men meget tyder på, at du måske skal genoverveje den varme hovedbeklædning, for huen er de seneste år blevet mere og mere fremtrædende i modebilledet.

Allerede tilbage i 2018 så vi den behagelige hue, der går under navnet balaclava, på catwalken hos blandt andre Chanel og Calvin Klein under visningen af deres efterår-/vinter-kollektioner.

Dengang tog tendensen ikke helt fart, og ved første øjekast kan frygten for at ligne et forvokset barn da stadig også tage modet fra én.

Meget vand er dog løbet i åen siden, og denne sæson er balaclavaen endnu en gang tilbage på catwalken. Modehuse som Marine Serre, Toga og Paco Rabanne hylder huen i alverdens udgaver – lige fra den festlige og perlebesatte til den regulære skihue. Highstreetbutikkerne har fulgt trop, ligesom flere Instagrammere også er begyndt at lave mere feminine udgaver i strik.

Med et år, der har budt på en del tid på hjemmekontoret, er komfort blevet et af nøgleordene for moden anno 2020. Og uanset hvad man kan mene om balaclavaen, så er den uden tvivl et behageligt og varmt valg, når der skal gøres entré på cykelstien på de kolde vintermorgener.

Tør vi at stille spørgsmålet: Er det i 2020, at balaclavaen for alvor får sit comeback?

Med den rette styling kan huen faktisk se rigtig cool og fin ud. Lad gerne håret stikke lidt ud foran, og par den med din yndlingssweater eller -turtleneck i lag-på-lag-stilen. Fuldend looket med en frakke, der fremhæver den feminine figur.

Er du endnu ikke overbevist? Se her, hvordan andre styler huen:

Der findes en række mindre danske mærker og Instagram-shops, der har kastet sin kærlighed på den strikkede balaclava, heriblandt NiTH Studio, Igen Studio og Deima Knitwear.

Sidstnævnte forhandler foruden færdigstrikkede huer også strikkeopskrifter, så du kan kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt. Du kan få fat i strikkeopskriften her.