Se kollektionerne, der har defineret sæsonens mode

Britisk og viktoriansk stil, urban edge og western – forårs- og sommermoden har mange inspirationskilder. Se de vigtigste kollektioner fra denne sæson

Sæsonens mode er defineret af modehusene © Anna Stokland
1 / 13

De mest nytænkende. Dem, der siger så meget om den tid, vi lever i. De smukkeste. Og de overraskende.

Se, hvilke forårs- og sommerkollektioner, der har været med til at definere moden denne sæson.

Prada forårskollektion © Anna Stokland
2 / 13

Prada

Miuccia Prada er denne sæson præget af tidens politiske miljø og den manglende ligestilling. De kæmpe lokaler i Pradas hovedkvarter, tøjet og taskerne var udsmykket af kvindelige tegneserietegnere og mangakunstnere, og kollektionen var tænkt som et blankt lærred, kvinderne fik lov til at udsmykke.

Burberry forårskollektion © Anna Stokland
3 / 13

Burberry

Kollektionen fra Burberry var et portræt af britisk stil – fra aristokratiets excentricitet til gadens eklektiske miks. Traditionelt britisk håndværk, mønstre og materialer blev på fineste vis sammensat med tracksuitlignende bukser, anorakker og T-shirts. Chunky strømper parret med feminine stiletter og kasketter stylet med voluminøse, glitrende øreringe fremhævede kontrasterne i kollektionen.

Loewe forårskollektion © Anna Stokland
4 / 13

Loewe

Loewes kollektion er inspireret af kvinder, der er brudt fri af deres vante rammer for at rejse verden rundt. En mere bohemet Loewe-kvinde end tidligere, der har pakket britiske Liberty-print, indiske paisleymønstre, traditionelle, håndvævede materialer fra Sydamerika og patchwork fra USA i kufferten. Kollektionen havde som altid humor og var samtidig enkel og brugbar, men med charmerende detaljer.

Saint Laurent forårskollektion © Anna Stokland
5 / 13

Saint Laurent

Tre sæsoner er gået med Anthony Vaccarello ved roret hos Saint Laurent, og selvom det sorte læder stadig har magten, er der lysere tider på vej. Det mørke og dystre er parret med feminine, dekadente og viktorianske overdele. Frynser, er, lak, læder, pailletter, blonder og snører gør hver enkelt style unik, og kontrasterne gør den indbydende kollektion let at integrere i ens egen garderobe.

Calvin Klein forårskollektion © Anna Stokland
6 / 13

Calvin Klein

Raf Simons, der denne sæson viste sin anden kollektion som kreativ direktør for Calvin Klein, er inspireret af det ærkeamerikanske. Cowboys, cheerleaders og workwear var genfortolket i moderne silhuetter og materialer. Cowboystøvlen var forenklet, og quilttæpper hører ikke længere kun hjemme i sofaen.

Hermés forårskollektion © Anna Stokland
7 / 13

Hermés

Nadège Vanhee-Cybulski, som er chefdesigner hos Hermès, er denne sæson gået sine egne veje med mønstre, smalle silhuetter og farver, men der er stadigvæk ingen tvivl om, at det franske modehus har sine fødder godt plantet i stigbøjlerne. Tern var et stort tema – både de klassiske engelske og også de mere grafiske af slagsen. En smuk og brugbar kollektion i luksuriøst håndværk i de bedste kvaliteter.

Max Mara forårskollektion © Anna Stokland
8 / 13

Max Mara

Urban edge med et blødt touch. Sådan beskrev kreativ direktør hos Max Mara, Ian Griffiths, sæsonens kollektion, der er tydeligt inspireret af Helmut Lang og hans cool, men minimalistiske stil. Kollektionen bestod af klassikere som trenchcoaten, pencilskirtet, denimjakken og jakkesættet – alt sammen i diskrete og genkendelige farver kun afbrudt af underspillede blomster og logoprint.

Louis Vuitton forårskollektion © Anna Stokland
9 / 13

Louis Vuitton

Nicolas Ghesquières kollektion for Louis Vuitton kombinerede de mest usandsynlige ting i ét outfit. Frakker i brokade sammensat med korte, sportsinspirerede shorts i forskellige nuancer. Inspiration fra datiden sammensat med tendenser fra nutiden fik kollektionen til at ligne noget fra fremtiden – især de omtalte sneakers så ud, som om de havde været en tur i tidsmaskinen og var landet i 2018 i stedet for 2098.

Tommy Hilfiger forårskollektion © Anna Stokland
10 / 13

Tommy Hilfiger

90’ernes grunge er tilbage hos Tommy Hilfiger. Gigi Hadid åbnede (igen, igen, igen) showet på bedste punkmanér i oversized frakke, ultrakorte, afklippede denim-shorts, sexede lårlange strømper og en hængelås om halsen. Key items som vinylbukser, læderjakker, ternede skjorter og huer fik selskab af Tommy Hilfigers uundgåelige amerikanske farver blå, rød og hvid.

Boss © Anna Stokland
11 / 13

Boss

Boss formår sæson efter sæson at kreere kollektioner, der både er klædelige og klassiske med et twist. Denne sæson var den enkle slip dress nytænkt med synlige syninger, den klassiske peacoat havde fået en voluminøs krave og det traditionelle jakkesæt mere volumen end tidligere. Farverige accessories fuldendte kollektionen.

Sportmax forårskollektion © Anna Stokland
12 / 13

Sportmax

For cirka 50 år siden blev Sportmax grundlagt for at imødekomme et yngre publikum end storesøsteren Max Mara. Idéen var, at tøjet skulle være mere sporty, inspireret af den amerikanske kultur. Det er også tilfældet denne sæson, hvor anorakker, buksedragter og bomberjakker fik selskab af feminine silkekjoler med ribkraver og sporty striber. De knælange gamacher og taskerne er blandt vores favoritter.

Michael Kors forårskollektion © Anna Stokland
13 / 13

Michael Kors

Michael Kors er kendt for sine feminine silhuetter, farver og print, og denne kollektion er ingen undtagelse. Lilla og lyserøde pasteller var gennemgående, og følelsen af en afslappet tur til stranden blev fuldendt med strandtasker, bikinitoppe, klipklapper og tie dye-trøjer i cashmere. Med florlette kjoler, silkenederdele og chunky strik har Michael Kors skabt en kollektion, som taler til de fleste.

Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev