Se næste forårs feminine mode

Den danske modeuges første dag tegnede billedet af et enkelt forår med florlette stoffer og flæser

6. august 2009 af Marie Lodberg

CIFF's show

Modeller med blanke bubblegum-læber trådte smilende ind på podiet i stærke pastelfarvede strutskørter. Med overdimensionerede lilla, grønne og gule pon pon’er i håret og bolsjestribede toppe satte de scenen for Copenhagen International Fashion Fairs (CIFF) farverige modeshow i Bella Centeret. Posede buksedragter, kjoler med flæser og blomsterprint, flagrende tunikaer og pludderbukser var sommerlige gengangere. 

Yde

Til lyden af spinkle franske toner holdte Ole Yde sit første show på Københavns Rådhus - og med royalt besøg. Kronprinsesse Mary sad på første række. Ole Yde har designet flere kreationer til Kronprinsessen. Til showet var hun iført en blå gulvlang nederdel fra danske Baum und Pferdgarten. Kollektionen var bestemt også en kronprinsesse værdig. Med asymmetriske knælange kjoler i sort silke dekoreret med sløjfer og pompøse flæser og florlette skjorter med fjer og et pencilskirt i guld var der ingen tvivl om parisiske ladylike referencer. Modellerne gik catwalk i stiletter designet af danske Toklum, og de havde roser, georginer og orkideer i det opsatte hår. Som kronen på værket sluttede modellerne af med at stille sig i en overdådig opstilling til glæde for fotograferne og alle andre.

Elise Gug

Turen gik fra Paris til Venedig ¬- fra Ole Yde til Elise Gug, der holdte et intimt show i Store Kongensgade. Inspirationen er hentet fra den romantiske by Venedig, og det sås tydeligt i den elegante kollektion. Pudrede nuancer som champagne, rosa, beige og lys grå gik igen i kjoler og nederdele, som der var flest af. En glimtende svag rosa cardigan lyste op over en knælang let struttende nederdel i samme farve. Små sløjfer og flæser prydede kjolernes udskæring. En underspillet sensuel og sikker kollektion fra Elige Gugs hånd.

CPH Visions show

På Børsen fandt CPH Visions show sted, og her var tøjet casual. I den første del af showet var referencerne til det lyse Skandinavien tydelige. Det er Michael Kristensen, der har stylet showet, og det var ikke til at tage fejl af, at han tidligere har været designer for Cos’ herrelinje. Tanktoppe, lårkorte shorts og kjoler i let hvid og grå jersey gav fornemmelsen af et tilbagelænet cool forår. Cardigans i alle afskygninger var også på catwalken - i strik, transparent bomuld, dobbeltradede og med et smalt bælte i taljen. De lyse og lette outfits blev i midten af showet afløst af en række sorte looks. Her var det skulpturelle buksedragter og kjoler med markante skuldre, der var i centrum.

Rützou

Rützous kollektion, som blev vist på Københavns Rådhus, bar præg af en renhed med funklende strejf af pailletter. Jakker og veste i grå og koboltblå og multifarvede pailletapplikationer på kjoler. Susanne Rützou fortsætter næste forår sin tendens med ensfarvede styles og enkelte mønstrede print. Også hendes kærlighed til bukser kom til udtryk. Chinos, der poser omkring hoften og stramme ved læggen er, hvad der venter ifølge Susanne Rützou.

Se billederne - klik her

Gør som 24.000 andre

Seneste

Måske er du interesseret i...