© Anna Stokland

Solbriller: Her er sæsonens største tendenser

Cat eye-solbriller, Y2K-inspirerede solbriller, transparente solbriller, sporty solbriller – og mange flere. Læs med her, hvor vi har fundet årets største solbrilletendenser til dig.

Solbriller 2022

Solbriller er en af de accessories, vi bruger året rundt – og købet af et nyt par er derfor let at retfærdiggøre.

Ligesom vi ser det med tøj- og skomoden ændrer solbrillemoden sig også i takt med sæsonernes skifte. Nedenfor skitserer vi de største solbrilletendenser, som vil dominere i 2022. Skal du have fingrene i et nyt par i år?

Y2K-inspirerede solbriller

Det kan næsten ikke komme som nogen overraskelse, at også solbrillerne fra 00’erne er tilbage i modebilledet – præcis som vi har set det med en lang række andre tendenser fra det ikoniske årti. Tænk i en stil a la Anastacia, Christina Aguilera og Jennifer Lopez – så er du ikke i tvivl om, hvordan sæsonens store Y2K-inspirerede solbrilletendens ser ud: med farvede, uindfattede brilleglas og med tyndt metalstel. Det er blandt andre Blumarine og Dior, der viser, at vi langt fra er færdige med 00’erne, og denne sæson vender årtiet tilbage i form af et par fine, lette og sommerlige solbriller.

solbriller forår 2022

Blumarine SS22.

© Anna Stokland

De sporty solbriller

Der er fart over feltet i sæsonens mest sporty solbrilletendens. Som det førhen er set med flere tendenser, har items med referencer til sportsverdenen i den grad fundet vej til vores hverdagsgarderober, og her er de sporty solbriller selvfølgelig ingen undtagelse. Denne sæson er det blandt andre modehuse som Chanel og Balmain, som viser, at den seje brille ikke kun hører sportsverdenen til, men at de derimod er en perfekt måde at tilføre dine fine forårs- og sommeroutfits et cool twist.

Chanel SS22.

© Anna Stokland

Cat eye-solbriller

1950-60’erne er også repræsenteret blandt sæsonens mest fremtrædende solbrilletendenser, og årtierne viser sig fra deres bedste side i form af cat eye-solbriller i SS22-kollektionerne. Selvom solbrillen ofte deler vandene, er den også en af de briller, der med jævne mellemrum dukker op og præger modebilledet, og denne gang er det modehuse som Gucci og Missoni, vi kan takke for atter at sætte solbrillen tilbage på dagsordenen. Er det i år, du skal have fingrene i et par?

cat eye solbriller 2022 mode

Gucci Spring 2022.

© Gucci

XL-solbriller

Ingen ny sæson uden et par af de overdimensionerede solbriller, og denne sæson er Saint Laurent og Balenciaga nogle af de modehuse, der gør det ekstra godt på den front. XL-solbrillen er en af de modeller, som vi ofte ser gå igen sæson efter sæson, og derfor er de muligvis også et af de mere sikre køb – især hvis du som hos Saint Laurent går efter et par i en tidløs sort farve. Er du på udkig efter et par nye solbriller til den nye sæson, er de store solbriller i hvert fald et god bud – og så er de både cool og samtidig sofistikerede. Tag bare et kig på Audrey Hepburn og Jacqueline Kennedy, der bar de store solbriller til perfektion.

solbriller mode forår

Saint Laurent SS22.

© Anna Stokland

Solbriller med transparent stel

Der er både noget spacy og futuristisk, men samtidig cool over solbrillen med transparent stel – og går du efter et par i en fin og lys pastelfarve, er de et oplagt bud på en sommerlig solbrille. Modellerne, som vi ser hos modehuse som Sportmax og Prada i sæsonens kollektioner, er i den større ende af skalaen, men alligevel viser designerne, at solbrillen ikke virker lige så dominerende som de store solbriller i mættede farver. Netop derfor er solbrillen med transparent stel et godt bud på et par solbriller, som både har XL-størrelse og samtidig syner lette.

Sportmax SS22.

© Anna Stokland

Solbriller med farverige stel

Det er ikke kun tøjet i vores garderober, som den kommende sæson gerne må repræsentere en bred og vild farveskala. Ifølge designere som Versace og Prada skal der bestemt heller ikke skrues ned for farverne, når det kommer til solbriller. Ifølge modehusene må vores solbriller over foråret og sommeren gerne være karakteristiske og opsigtsvækkende, og har du mod på det, så sæt prikken over i’et i dit outfit med et par solbriller i farver som turkis, hvid, orange og rød.

solbriller mode forår 2022

Versace SS22.

© Anna Stokland

Pilotsolbrillen

Den retro pilotbrille er også tilbage på tegnebrættet denne sæson. Som vi ser det med en lang række tendenser netop nu trækker solbrilletendensen på nostalgiske elementer fra tidligere årtier, hvilket vil tilføre dit outfit et retro-cool og sofistikeret udtryk. Det er langt fra første gang, vi ser pilotsolbrillen, som blandt andet Lady Diana var mester i at style. Du kan med fordel kaste et blik på modehuse som Bottega Veneta og Saint Laurent, som denne sæson i den grad overbeviser os om, at solbrillen gerne må finde vej til vores forårsgarderober.

Saint Laurent SS22.

© Anna Stokland