Sådan går du i høje hæle: Fodgymnastik
© Anna Stokland

Vejen til perfekt gang i høje hæle

Vil du have en smertefri og elegant gang i stiletter? Så er fodgymnastik løsningen! Her er fem lette øvelser, du kan lave derhjemme

De høje hæle giver dig lange ben, smuk kropsholdning og et selvsikkert look, men en elegant gang i stiletter er ikke nemt. Hvis du heller ikke er én af dem, der stryger henover gulvet i kilometerhøje stiletter, burde du måske prøve at træne dine fødder og underben. Trænede ankler og stærke lægmuskler kan nemlig gøre det meget lettere og langt mindre smertefuldt at gå i høje hæle.

Når man går meget i høje hæle, ændres hele den måde, foden fungerer og bevæger sig, og det kan i længden føre til kroniske smerter. Derfor er det vigtigt, at lave nogle øvelser og udstrækninger, for at genoprette og opretholde fodens mobilitet og funktion.

Vi har fundet fem øvelser, du nemt kan laver derhjemme.

1. Uret

Stå på højre ben, og lav en squat så dybt, du kan, mens det venstre ben peger fremad. Rejs dig langsomt op, og træk det venstre ben ind på midten igen. Gentag øvelsen, men lad nu det venstre ben pege ud til siden, i stedet for fremad.

Forestil dig, at du står i midten af en stor urskive. Hver gang du laver en squat, skal benet pege mod et nyt tal mellem 6 – 12. Gør det med begge ben tre gange.

Ved at lave denne øvelse vil du styrke og stabilisere både ankel og fod.

2. Op på tå

Stil dig på et trin med tæerne pegende lige frem i retning væk fra trinnet og hælene placeret ud over kanten. Sænk hælene mod gulvet, og hold positionen i to sekunder, før du løfter dig op på tæerne. Lav øvelsen uden sko på, og gentag cirka 15 gange.

Øvelsen styrker dine lægmuskler og hjælper med at udstrække muskler og lindre smerter i anklerne.

3. Barfodet

De høje hæle er unaturlige for dine fødder, så ved at gå uden sko styrker du dine fødder og bringer dem tilbage til den mest naturlige position.

4. Ankelrotationer

Rotér foden rundt i yderpositionerne, og vær sikker på at strække anklen, foden og tæerne så meget, du kan. Øvelsen er nem og kan laves de fleste steder. Det er et effektivt trick, som genopretter mobilitet og skaber stærkere fødder og ankler.

5. Lægstræk

Høje hæle er skyld i, at vores lægmuskler kan blive korte og irriterede. Stræk dem ud ved at stå med front mod en væg og den ene fod pegende fremad. Pres foden ned mod jorden, og sørg for, at hælen rører gulvet. Nu skal du presse dit knæ ind mod væggen. Hvis du nemt kan få knæet til at røre væggen, står du for tæt på. Find det perfekte spot, hvor knæet akkurat lige kan røre væggen. Hold positionen i to minutter, og gentag øvelsen med det andet ben.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF