Vidste du, at verdens største smykkebrand er dansk?

Det er nemlig Pandora, der blev grundlagt i København i 1982 med produktion lige udenfor Bangkok, hvor traditionen for smykkehåndværk er stærk. For nyligt åbnede den globale spiller fra København en ny imponerende fabrik i Thailands næststørste by Chiang Mai. Kom med bag kulissen, når Pandora inviterer Costume på besøg.

Costumes Creative Director, Christian Hansen, var med Pandora i Chiang Mai for at besøge den strømlinede CO2-neutrale smykkefabrik. Turens vigtigste formål var at opleve Pandoras fokus på håndværk og høj kvalitet – men der var også arrangeret en smuk aften med middag under en himmel af friske blomster.

Til middagen lancerede Pandora sin kollektion af laboratorieskabte diamanter, som du kan læse meget mere om i den nyeste printudgave af Costume. Det smarte ved laboratorieskabte diamanter er, at man i sagens natur undgår minedrift – som både er problematisk ift. miljø og arbejdsforhold. Samtidig sørger Pandora for udelukkende at bruge vedvarende energi i deres fremstilling af diamanter. Diamonds by Pandora (som kollektionen hedder) er lækre produkter i klassisk stilrent design – som koster mindre end konventionelle diamanter fra minedrift.

På Pandoras fabrik i Chiang Mai arbejder 4.000 lokale – og som du kan se på billedet herunder, virker det som om, de alle kører på scooter til arbejde. Heldigvis er der kølig air-condition indendøre, hvor der også er pinligt rent alle vegne.