YSL, Saint Laurent – Paris? Her er modehusets rigtige navn

Kært modehus har mange navne, men hvad er egentlig det rigtige? Vi giver dig det endelige svar

Der lød et ramaskrig i modebranchen, da Hedi Slimane fjernede Yves fra navnet Yves Saint Laurent, kort efter han tog roret hos det ikoniske modehus i 2012.

Yves er dog ikke forsvundet helt. I sommer kom annonceringen, at Hedi Slimane vil begynde at designe couture-kollektioner for Saint Laurent, under navnet Yves Saint Laurent.

Yves-navnet optræder også i det velkendte YSL-logo, der har fået lov at leve videre i designet af kosmetik, tasker og andet tilbehør.

Men mærket i nakken af tøjet siger nu Saint Laurent Paris. Så det må vel betyde, at tøjkollektionerne skal omtales som Saint Laurent Paris?

Svaret er nej.

Hedi Slimane, kreativ direktør

Paris-delen af navnet bliver kun brugt i modehusets logo, men ikke i forbindelse med navnet på eller omtale af tøjkollektionen – her skal udelukkende stå Saint Laurent. Hvis der derimod er tale om kreditering på kollektionen, er den korrekte betegnelse Saint Laurent by Hedi Slimane.

Og for at gøre det endnu mere bøvlet, foretrækker luksusmærkets PR-team, at selve huset omtales Yves Saint Laurent, mens de respektive dele har hvert deres navn.

Saint Laurents SS16-kampagne

Er du med? Nej, vel? Lad os tage den en gang til:

Kort sagt hedder huset Yves Saint Laurent og det samme gælder den kommende couture-kollektion. Ready to wear-design omtales Saint Laurent og skal kollektionerne akkrediteres korrekt, er navnet Saint Laurent by Hedi Slimane.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER