4 hjemmelavede retter, du ikke kan ødelægge
Går røgalarmen ofte i gang, når du kokkererer? Vi guider til lækre retter, du sagtens kan lave, og som (måske) vil få dig til at droppe takeway.
AfVælger du ofte takeaway frem for at lave mad selv, fordi du føler dig usikker i et køkken?
Du er ikke alene. Aftensmaden er ofte en stressfaktor og mange får sved på panden, når de har inviteret gæster og gerne vil brillere med et hjemmelavet måltid – ender det mon med røg i køkkenet, en tør steg eller skilt sovs?
Før du kaster forklædet i ringen og tyer til takeaway, skal du læse med her – for der findes heldigvis nogle retter, som er så lette at lave, at de næsten er umulige at ødelægge.
Vi har samlet fire bud på lækre og særdeles nemme hverdagsretter her.

Dahl
Dahl er en krydret indisk ret, der er velegnet til vegetarer. Retten består primært af røde linser, løg, karry og kokosmælk.
Hvad kan gå galt?
Det eneste, du skal være opmærksom på, når du laver retten, er, at den ikke brænder på, når du tilsætter kokosmælken. Husk at røre jævnligt, og du burde kunne nyde den varme, cremede grød 20 minutter senere.

Jordskokkesuppe
Jordskokker fås næsten året rundt, koster ikke alverden og er mere delikate i madlavning end for eksempel kartofler. Jordskokkernes nøddeagtige smag harmonerer med cremet fløde og frisk purløg i en suppe.
Hvad kan gå galt?
Du kan ikke ødelægge en jordskokkesuppe. Til gengæld kan du begå en stor fejl fra start, hvis ikke du renser jordskokkerne grundigt inden brug. Der kan sidde meget skidt på jordskokker, og de skal derfor vaskes og skrælles omhyggeligt inden tilberedning.

Vietnamesiske forårsruller
Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at ødelægge vietnamesiske forårsruller. De kræver stort set ingen tilberedning og du kan putte alt i dem – eneste krav er, at ingredienserne er friske og sprøde.
Hvad kan gå galt?
Hvis du har inviteret gæster på vietnamesiske forårsruller, skal du gå i gang med at snitte grøntsager i god tid. Og så skal du selvfølgelig sørge for at lave nogle lækre dips – ellers bliver det lidt kedeligt.

Simremad
Investér i en stegeso – den vil gøre dit liv meget lettere. Når du laver mad i en stegeso, skal du blot tilføje en masse grøntsager i grove stykker, eventuelt noget kød, samt lidt væde, og så skal hele baduljen ind i ovnen i et par timer – jo flere, desto bedre.
Hvad kan gå galt?
Du kan tilføje hvad som helst, og mad i en stegeso kan ikke brænde på eller blive tørt. Du skal dog sørge for, at retten får tilpas lang tid i ovnen.
Start din stegeso-afhængighed med denne opskrift på lammeculotte med cherry tomater, søde kartofler, løg og hvidvin.
Velbekomme!
