Astrid Olsen lancerer en vegetarisk kogebog i efteråret 2023

I denne artikel får du Astrids opskrift på puntarelle med artiskokcreme og tahin-dressing.

astridolsen
© Victor Jones

Du kender måske allerede Astrid Olsen som youtuber, content creator eller som vært på podcasten Like Mig på 24syv.

Men fra efteråret 2023 vil hun også gå under titlen 'kogebogsforfatter', når hun lancerer sin nye vegetariske kogebog KOGE(DAG)BOG. Her vil hun hylde det vegetariske måltid, hvilket betyder, at du ikke vil finde kedelige opskrifter på burgere med køderstatning. For Astrid handler vegetarmad snarere om at udnytte og udforske grøntsagerne. Opskrifterne er forbundet med Astrids personlige historier fra hendes vegetariske rejse.

Indtil efteråret må du nøjedes med denne skønne opskrift på puntarelle med artiskokcreme og tahin-dressing, som Astrid har delt med os.

KOGE(DAG)BOG af Astrid Olsen udkommer til efteråret 2023.

puntarelle_1
Undgå at slukke for skærmen

Puntarelle med artiskokcreme og tahin-dressing

Ingredienser

2 pers.

Ingredienser

  • 1 Stk. puntarelle, hoved
  • 1 Stk. hakket fed hvidløg
  • 1 Drys olivenolie
  • Salt og peber
  • ½ citron

Tahin dressing

  • 60 g tahin
  • 1 Stk. fed hvidløg
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Salt og friskkværnet peber

Artiskok creme

  • 1 Dåse glas artiskokhjerter, drænet
  • 1 Stk. hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber

Instruktioner

  • Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft og akaciehonning.
  • Hak et fed hvidløg fint, eller riv det i, og rør det sammen til en ensartet masse.
  • Smag dressingen til med salt samt friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft.
  • Dræn dernæst artiskokkerne for væske.
  • Blend artiskokhjerterne med olie, hvidløg og salt samt massere af peber!
  • Gør din puntarelle klar til at blive stegt. Fjern alle blade indtil du kommer ind til ’hovedet’.
  • Pluk de små skud af og snit dem over på langs.
  • Steg på panden i 3-4 minutter med et hakket fed hvidløg, olie samt salt og peber.
  • Fordel din artiskokcreme i bunden af din tallerken.
  • Top med din stegte puntarelle og dryp tahin-dressingen udover. Slut eventuelt af med revet citronskal.