Chocolate chip cookie dough-dessert

Den her opskrift er lavet udelukkende på sunde ingredienser – og så er det helt i orden, hvis du snacker af den lækre kagedej undervejs

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Hvis du, ligesom jeg, synes, at noget af det allerbedste ved at bage kager og cookies er, at man kan gå og smugspise lidt af dejen undervejs, så vil du elske denne opskrift! Denne lækre dessertopskrift er nemlig baseret på rå kagedej, også bedre kendt som cookie dough – og den skal altså ikke i ovnen, men bare spises direkte fra fryseren.

Det bedste er, at du kan spise den med god samvittighed, da den udelukkende er lavet på sunde ingredienser og ikke indeholder mel, smør eller raffineret sukker. Derudover indeholder den heller ikke æg, så du behøver ikke frygte salmonella og lignende, som man ellers kan risikere ved at spise normal kagedej.

Tip: Dejen kan med fordel også blandes i is for en superlækker, hjemmelavet version af den populære Ben&Jerry’s-is med cookie dough. Det er i hvert fald et kæmpe hit herhjemme!

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

2 dl usaltede cashewnødder

1 dl havregryn

1/3 tsk vaniljepulver

1/5 tsk havsalt

15 dadler, udstenede

1,5 spsk smooth peanutbutter*

1/2 spsk kokosolie, smeltet

30 g mørk chokolade (helst 70 procent eller mere)

*hvis man ikke er så vild med peanutbutter, kan det nemt udelades. Tilsæt i stedet et par ekstra dadler og eventuelt en smule ekstra havsalt.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tilsætte cashewnødder, havregryn, vaniljepulver og salt til en foodprocessor og blend, indtil det er blevet til fint mel. Tilsæt derefter dadler, peanutbutter og kokosolie og blend igen, indtil du har en klæbrig og sammenhængende masse. Hæld cookie dough-massen over i en skål og sæt den til side.

Hak chokoladen groft, rør den ud i cookie dough-blandingen og form din cookie dough som ønsket. Jeg valgte både at lave cookie dough-bolde og cookie dough-klatter med et noget mere rustikt look. Når du har formet din cookie dough, skal den i fryseren i en times tid, og så er den klar til servering.

Opbevar dem på køl (helst frys) indtil de skal serveres. De kan spises direkte fra fryseren, så du behøver ikke tage dem ud i god tid.

Hver tirsdag vil du her på Costume Beauty finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev