Få Gadtofts opskrift på spicy kyllingevinger

Karen-Elisabeth Gadtoft har netop rundet 100.000 følgere på Instagram, hvor hun deler sine budetvenlige opskrifter. I morgen lancerer hun sin første kogebog 'Luksus på budget’.

Karen-Elisabeth 5

Karen-Elisabeth 5

© Stine Christiansen

"Hvis der er noget, jeg aldrig bliver træt af, er det opskriften på disse spicy og mega klistrede kyllingevinger. Jeg køber altid frilandskyllingevinger anbefalet af Dyrenes Beskyttelse i mit foretrukne supermarked, da det faktisk er en af de billigste udskæringer, de har. Det skulle man ellers ikke tro, da smagen er bedre end langt de fleste udskæringer af kylling, man kan få.", siger Karen-Elisabeth Gadtoft.

På Instagram og TikTok, deler hun sine madplaner på budget under brugernavnet @gadtoft.

Er du interesseret i flere af Gadtofts luksusopskrifter på budget, bliver hendes kogebog allerede lanceret i morgen. Bogen er skrevet ud fra en forudsætning om, at gøre det muligt for to personer at spise aftensmad for under 400 kroner om ugen.

Desuden er den spækfuld af opskrifter, der er perfekte til sommerens mange begivenheder såsom studentergilder og kandidatfester. Alle festlige opskrifter findes under afsnittet 'Fest på budget'.

Opskriften på spicy kyllingevinger med chilisauce får du lige her:

Spicy kyllingevinger i chilisauce (1)
Undgå at slukke for skærmen

Spicy kyllingevinger med chilisauce

Ingredienser

2 personer

Marinade med chilisauce

  • 2 spsk. chilisauce (jeg bruger sriracha)
  • 3 spsk. ketchup
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. soja
  • 1 Stk. hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 500 g kyllingevinger

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  • Bland en marinade af chilisauce, ketchup, tomatpuré, brun farin, soja, revet hvidløg, paprika, chiliflager og smagsneutral olie. Smag marinaden til med salt og friskkværnet peber og vend kyllingevingerne i den.
  • Fordel de marinerede vinger på en bradepande beklædt med et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 minutter.
  • Sæt gerne ovnen på grillfunktion i de sidste 2 minutter, da de brændte nister giver en lækker grillsmag.

For at få en endnu bedre smag kan du lade de marinerede vinger trække på køl i 2 timer – gerne længere.