Fit chokoladekage
Få opskriften på en lækker chokoladekage uden gluten, laktose og æg og bliv samtidig klogere på både ghee og carobpulver
AfCostumes sunde bidragsyder, personlig træner Joanna Jørgensen, giver dig her opskriften på en sund, men svampet og lækker chokoladekage, som ikke indeholder hverken æg, laktose eller gluten.
Få opskriften her.

Ingredienser
100 g rismel
15 g kakaopulver eller carobpulver*
1/2 tsk glutenfri bagepulver
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk vaniljepulver
90 g kokossukker
2 dl ghee*
2 dl vand
1 knips salt
- Hvis du ikke kender til ghee eller carob-pulver, giver Joanna dig nederst i artiklen en forklaring på begge

Fremgangsmåde
Start med at piske ghee og vand, til det bliver helt lyst og flødeskumsagtigt.
Tilsæt derefter kokossukker, vaniljesukker, vaniljepulver, bagepulver, kakaopulver, salt og melel til sidst.
Bag kagen ved cirka 180 grader varmluft i cirka 25 – 30 minutter.
Lad derefter kagen køle af, da den ellers falder fra hinanden.
Servér chokoladekagen med is. På billedet er det mandelis med chokostykker 72 %, ribs, mynteblade og et par hakkede mandler.

GHEE Ghee er i princippet renset smør, det vil sige at, laktose (sukker) og kasein (mælkeprotein) er fjernet. Det fremstilles ved at smelte usaltet smørolie (smørolie er uden laktose) og derved fordamper vandet og kasein udskilles.
Det rene smørfedt tages fra og bliver bliver til ghee. Hvis du har oplevet at de laktosefri-produkter ikke virker for dig, så kan det højst sandsynligt skyldes mælkeproteinet og ikke laktosen, og derfor kan ghee være en god løsning.
CAROBPULVER Carob er en bælgfrugt, som vokser på Johannesbrødtræet. Det er meget næringsrigt og indeholder ikke koffein, som kakao gør, og så er det eftersigende godt for fordøjelsen.
Den søde smag vil ved brug i for eksempel en chokoladekage være med til at nedbringe behovet for sukker. Carob er fra naturens side glutenfri, og kan derfor bruges af mange allergikere. Da det er en bælgfrugt, kan den også bruges af vegetarer og veganere.
Opskriften er udarbejdet af Costumes sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen. Læs flere af hendes artikler her: 3 nemme og sunde tips og Fedtfattig is med dadler, mandler og kakao.
