Græskarsuppe med peanutkikærter
Vi går stille og roligt efteråret i møde, og vi drømmer om at varme os ved denne sunde græskarsuppe mens vinden stormer forbi. Få opskriften her
AfEfterår er lig med suppe og græskar, og de to ting skal heldigvis kombineres.
Græskarsuppe er min favoritsuppe, og til denne suppe har jeg lavet en fantastisk topping af peanutristede kikærter – der giver suppen bid og fylde, og så passer peanutbutter og græskar bare noget så dejligt sammen.
Så rusker vind og regn uden for – så varm dig på denne suppe!

Ingredienser: 2-4 portioner
GRÆSKARSUPPE:
1 hokkaidogræskar
1 løg
Kokosolie til stegning
1 l grøntsagsbouillon
Salt og peber
Persille, creme fraiche, peanutkikærter og chili til servering.
PEANUTKIKÆRTER:
1 dåse kikærter
1 spsk peanutbutter
1 tsk olivenolie
1 tsk paprika
1 tsk salt

Fremgangsmåde
GRÆSKARSUPPE:
Hak løget fint, skær top og bund af græskaret. Del det på midten og skrab kernerne ud med en ske. Skyl græskaret og skær det i tern – du behøver ikke skrælle det. Skrællen bliver helt blød, når den bliver kogt.
Steg løget klart i kokosolie, tilsæt græskartern og lad det stege med et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillonen over, læg låg på gryden og lad suppen stå og simre i 30 minutter.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt.
PEANUTKIKÆRTER:
Rør peanutbutter sammen med paprika, salt og olivenolie og vend kikærterne heri.
Steg kikærterne på en pande i 5 minutter.
Servér den varme suppe i skåle med cremefraiche, peanutkikærter, finthakket persille og chili.
Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
