Lækre gyldne julecookies
Selvom der skal være plads til masser af god (og usund!) mad i julen, er det alligevel lækkert med cookies, man kan spise lidt flere af. Se med her
AfSelvom der skal være plads til masser af lækker mad i julen, også den usunde slags, så elsker jeg også at lave sundere udgaver af julebag for ikke at ende i et fuldstændigt madkoma i december.
Disse dejligt nemme julecookies er et godt eksempel på dette. De indeholder hverken raffineret sukker, smør eller hvidt hvedemel, så du kan godt snuppe en ekstra cookie med god samvittighed.
De er fyldt med lækre krydderier, der ikke bare giver en dejlig julet smag, men som også har hver deres sundhedsfremmende egenskaber.

Ingredienser
100 g havregryn
80 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk vaniljepulver
1/3-½ tsk stødt muskatnød
3 spsk kokossukker
En knivspids fint havsalt
2 små æg
½ dl honning
2 spsk kokosolie, smeltet
Evt. lidt smeltet mørk chokolade at pynte dem med.

Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 160 grader. Blend derefter havregrynene til mel i en blender, foodprocessor eller minihakker. Bland alle de tørre ingredienser grundigt sammen, tilsæt herefter de våde ingredienser og rør det hele godt sammen.
Form otte kugler af dejen, sæt dem på en bageplade med bagepapir og giv dem et let tryk, så de flader en smule ud.
Bag dem i cirka 12 minutter på 160 grader, indtil de er meget let gyldne. Pas på, de ikke får for meget.
Tag dem ud, og lad dem hvile på bagepladen i mindst 10 minutter, før du serverer dem.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
