Opskrift: Pavlova-lagkage med hindbærcurd og bær

Sommeren er for alvor over os, og sæsonen kalder på desserter med bær! Her får du Frederikke Wærens opskrift på pavlova-lagkage med hindbærcurd og bær.

Frederikke-Wærens-Pavlova-lagkage-med-hindbærcurd-og-bær-17

Frederikke-Wærens-Pavlova-lagkage-med-hindbærcurd-og-bær-17

© Frederikke Wærens
Frederikke-Wærens-Pavlova-lagkage-med-hindbærcurd-og-bær-17
Undgå at slukke for skærmen

Pavlova-lagkage med hindbærcurd og bær

Ingredienser

2 Personer

Pavlova

  • 1 Stk. æggehvider
  • 53 g sukker

Hindbærcurd

  • 50 g hindbær, friske eller frosne
  • Saft fra 1 citron
  • ¼ tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • ½ Stk. æg
  • 15 g sukker
  • 13 g smør, koldt og skåret i tern

Derudover

  • 1 dl piskefløde til flødeskum
  • Friske bær (f.eks. brombær, hindbær, jordbær og blåbær)
  • Frisk mynte eller citronmelisse

Fremgangsmåde

Pavlova

  • Tænd ovnen på 120 C varmluft.
  • Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen imens der fortsat piskes.
  • Pisk indtil massen er sej og blank.
  • Beklæd bageplade med bagepapir og fordel marengsen ud i to runde bunde – de må godt være lidt høje.
  • Bag marengsen i 1 time og 30 minutter.
  • Sluk herefter ovnen og lad marengsen stå inde i ovnen indtil den er kold.

Hindbærcurd

  • Kom hindbær, citronsaft, vanilje, æg og sukker op i en tykbundet gryde.
  • Pisk det sammen ved lav varme.
  • Mas gerne hindbærrene lidt så alt saften kommer ud af bærrene.
  • Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter.
  • Tilsæt smørret lidt ad gangen.
  • Bliv ved med at piske til det bliver tykt og cremet. Det tager lidt tid.
  • Når hindbærcurden har konsistens som en tyk creme hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt – du kan også bare hælde det direkte op i glasset uden at hælde det igennem en si, så får det blot en anden struktur, og kernerne bliver der.
  • Lad hindbærcurden køle af (hvis du ikke bruger det hele til kagen, så kan du opbevare den på køl i et par dage).

Sådan samler du lagkagen

  • Find det fad du vil servere kagen på og placer den ene pavlova-bund på fadet.
  • Smør halvdelen af flødeskummet på bunden og pynt med halvdelen af bærrene. Dryp hindbærcurd over.
  • Placer den anden pavlova-bund ovenpå og pynt på samme måde. Slut af med frisk mynte.
  • Server kagen straks.

Velbekomme!