Osteria 16: Den perfekte gæsteforret
Emil og Morten er mændende bag den populære københavner-restaurant Osteria 16, som også er navnet på den kogebog, de netop har udgivet. Fra den har vi fået lov at dele deres bud på en forret, der både kan imponere dine gæster på smag og æstetik.
Råmarineret jomfruhummer med ansjos
Ingredienser
- 1 Stk. grønne chili
- 1½ spsk. god ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- ½ spsk. hvid balsamico
- 2 Stk. store helt friske jomfruhummer
- Saft fra 1/2 citron
- 2 Stk. ansjosfileter renset og lagt i 2 spsk. tomat passata og lidt hakket bredbladet persille
- 1 spsk. god ekstra jomfru olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Grill de grønne chilier i ovnen 5-10 minutter på 250 grader til de er let brændte - vend dem undervejs.
Læg de grillede chilier i en bøtte med tætsluttende låg i 15 minutter, så løsner skindet sig, så de er nemmere at pille.
Læg ansjosfilletterne i tomat passata og hakket persille, mens chilierne mørner.
Pil de grillede chilier, flæk dem på langs og fjern kernerne. Hak dem helt fint og marinér dem med olivenolien, citronsaft og hvid balsamico. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.
Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne og fjern tarmen fra hallen med en lille kniv eller pincet. Krydr med havsalt og citron.
Rul en ansjosfilet om hver jomfruhummerhale. Det er lækkert, hvis der hænger lidt tomatsauce og persille ved.
Anret rullerne på en tallerken og dryp lidt af den grønne chilisauce over. Suppler med lidt olivenolie.
Tidsforbrug
- Forberedelsestid 10 Min
- Tid i alt 15 Min
Tip: Forretten fungerer rigtig godt sammen med en lille salat af puntarelle, artiskokker eller fennikel.