Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Raw müslibarer med 4 ingredienser

Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på den perfekte sunde snack til tasken – og så er den super let at lave

Müslibarer er noget nær den perfekte snack til at stille sulten mellem måltiderne, da de er dejligt mættende, nemme at have med på farten, og så smager de fleste af dem bare super godt. Desværre er de müslibarer, man finder i butikkerne, ofte både dyre og fyldt med sukker, fedt og tilsætningsstoffer, hvorfor man med fordel kan prøve at lave sine egne, så man ved præcis, hvad de indeholder.

Det lyder måske som en besværlig omgang, men disse hjemmelavede müslibarer er lavet på kun fire ingredienser, og de skal ikke engang bages, så meget nemmere bliver det ikke! Derudover er de sunde og nærende, indeholder intet raffineret sukker og kun en lille mængde fedt, og så smager de, hvis jeg selv skal sige det, super godt.

Formålet med denne opskrift var at lave müslibarerne så enkle og tilgængelige som muligt, hvorfor jeg begrænsede det til kun fire ingredienser, men du kan nemt tilsætte andre lækkerier som for eksempel chiafrø, hakket mørk chokolade, alle former for nødder, frø og kerner, gojibær, peanutbutter og tørret frugt.

INGREDIENSER

265 g dadler

130 g grovvalsede havregryn

125 g mandler, grofthakkede

2 spsk kokosolie

SÅDAN GØR DU

Start med at fjerne stenene fra dadlerne, kom dem i en foodprocessor (en blender kan til nød også bruges) og blend, indtil dadlerne er blevet til en klæbrig, sammenhængende masse.

Hæld dadelmassen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Hak mandlerne groft, inden du tilsætter dem, og hvis din kokosolie er fast, så smelt den først i et vandbad. Bland det hele godt sammen, indtil det danner en klæbrig, sammenhængende masse og fordel det derefter i en form med plastikfolie eller bagepapir, så du nemt kan løfte det ud af formen senere. Det er vigtigt at trykke massen godt ned, så müslibarerne kommer til at hænge ordentlig sammen.

Sæt derefter formen i fryseren i en times tid (eller i køleskabet et par timer), så massen kan blive fast og sammenhængende, inden du skærer müslibarerne ud i den ønskede størrelse. Jeg brugte en form på 18x15 cm og skar den ud i 8 müslibarer.

Opbevar müslibarerne i køleskabet - de bør kunne holde sig 1-2 uger på køl og endnu længere, hvis de opbevares i fryseren.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev