Spis som på din yndlingsrestaurant hjemme hos dig selv

Skal nytårsmiddagen være hjemmelavet og alligevel smage lidt som menuen på din yndlingsrestaurant? Vi har kigget med i kogebøgerne fra 3 favoritsteder, der bugner af lækre nytårs-favorit-retter

buvette_paris_new_york_costumedk
© ilovebuvette.com

Pastis og Osteria 16 er med fransk og italiensk inspirerede menukort kæmpe favoritter blandt både lokale københavnere og hovedstadens gæster – og også på Costumes redaktion.

Pastis pommes frites med amazing hjemmelavet bearnaise er legendarisk, og Osteria 16 laver noget af byens absolut bedste hjemmelavede pasta. Begge dele finder du naturligvis opskrifterne på i de to super inspirerende kogebøger, som begge restauranter har udgivet.

Kan du ikke nå at smutte forbi restauranterne i København, og købe kogebogen med hjem inden nytår, får du her bud på en skøn italiensk inspireret forret fra Osteria 16, en fransk hovedret fra Pastis – og nårh ja en New York kreeret (og fransk inspireret) dessert i form af en af en afhængighedsskabende chokolade mousse.

osteria_16_kogebog_costumedk
Undgå at slukke for skærmen

Burrata med radicchio fra Osteria 16's kogebog der smelter på tungen

Ingredienser

2 Personer

  • ½ raddicchio tardivo
  • 1½ spsk. hvid balsamico
  • 2 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
  • 1 Bundt bredbladede persille, fintsnittede
  • 150 g burrata
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Hvordan:

  1. Skær bunden af radicchioen, så bladene falder fra hinanden.
  2. Skyl bladene og lad dem dryppe godt af.
  3. Skær raddicchioen i 2-3 cm lange stykker og læg dem i en skål.
  4. Mariner med hvid balsamico, ekstra jomfruolivenolie, havsalt og den fintsnittede persille.
  5. Læg burrataen midt på en tallerken og lav et kryds i midten af osten med en lille kniv, så den åbner sig.
  6. Drys havsalt, friskkværnet peber og lidt ekstra jomfruolivenolie oven på burraten, og læg den marinerede radicchio rundtom.
pastis_kogebog_costumedk
Undgå at slukke for skærmen

Geniale pommes Frites fra Pastis' kogebog

Ingredienser

2 Personer

  • 4 store kartofler
  • 1 l fritureolie
  • Salt

Hvordan:

  1. Skær kartofler i 1x1 cm stave.
  2. Kom kartoffelstavene i koldt vand, og lad dem trække i 24 timer. Tag dem op og dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
  3. Fritér i olie ved 140 grader i 13-15 minutter, til pomfritterne er møre. Tag dem op ad olien, og køl dem herefter helt ned.
  4. Varm så olien op til 180 grader, og fritér pomfritterne sprøde.
  5. Drys med salt, og server med det samme.
buvette_kogebog_costumedk
Undgå at slukke for skærmen

Chokolade mousse som på Buvette

Ingredienser

2 Personer

  • 6 spsk. usaltet smør, skåret i små stykker
  • 125 g mørk chokolade 70%
  • ½ spsk. vand
  • store æg plus en ekstra æggehvide
  • 1 tsk. sukker
  • Et nip fint salt
  • Letpisket flødeskum til servering

Hvordan:

  1. Smelt smør og chokolade forsigtigt over et dampbad.
  2. Pisk de 3 æggeblommer i en stor skål med salt.
  3. Pisk de 4 æggehvide stive sammen med sukkeret – det skal danne små marengstoppe.
  4. Pisk æggeblommerne, en tredjedel ad gangen, med chokoladeblandingen. Sørg for at hver tredjedel er helt rørt ud inden du tilsætter mere.
  5. Fold æggehviderne ind i chokoladeblandingen.
  6. Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet, mindst 4 timer – og højest 2 dage.
  7. Server chokolade-moussen ved at forme kugler med en spiseske. Server på en tallerken sammen med letpisket flødeskum – det skal være lidt 'håndholdt'.