Sprøde og lækre rodfrugtchips

Det her er det lækreste alternativ til almindelige chips, du kommer. De er både sprøde, smagfulde og udelukkende lavet på sunde grøntsager

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse lækre rodfrugtchips er et sundere alternativ til de traditionelle chips, du køber på pose, men dette betyder bestemt ikke, at der er gået på kompromis med hverken smag eller den lækre sprødhed, som selvfølgelig er et must, når det kommer til chips.

Opskriften kan nemt tilpasses til din smag, så du kan bruge lige de rodfrugter og krydderier, som du bedst kan lide. Det er også en supernem og lækker måde at få tømt lidt ud i grøntsagsskuffen eller i køkkenhaven, hvis man skulle være så heldig at have sådan en.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

2 gulerødder (jeg brugte en gul og en lilla)

2 små rødbeder

1/2 sweet potato

Cirka 1 spsk olivenolie

Krydderier efter ønske (jeg brugte krydderurtesalt og lidt hvidløgspulver)

OBS: Rodfrugtchipsene svinder rigtigt meget i ovnen, så lav gerne en større portion.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Vask derefter rodfrugterne grundigt, og skræl dem hvis ønsket. Jeg plejer at beholde skrællen på. For at rodfrugterne kan få den lækre sprøde chips-konsistens, skal de skæres så tyndt som ovehovedet muligt.

Det bedste vil være at bruge et mandolinjern, men det kan også sagtens lade sig gøre, hvis man ikke har et. Så skal du bare prøve at skære rodfrugterne i helt papirtynde skiver. Det gør ikke så meget, hvis nogle af skiverne bliver lidt for tykke, de smager stadig dejligt, men de vil desværre ikke blive ordentligt sprøde og knasende som rigtige chips.

Når alle rodfrugterne er skåret, så hælder du dem ned i en frysepose, tilsæt derefter olien og krydderierne og ryst posten godt, så dine chips bliver godt dækket – dette kan med fordel gøres over to gange, så du kun tager halvdelen af chipsene ad gangen.

Fordel derefter rodfrugtchipsene på to bageplader med bagepapir og giv dem 10-15 minutter i ovnen. De skal gerne begynde at krølle.

Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på. De er bedst, hvis de spises samme dag, men hvis de bliver bløde kan de varmes i ovnen for at gøre dem sprøde igen.

Jeg serverede mine rodfrugtchips med en enkel og lækker hvidløgsdips lavet af skyr, citronsaft, salt og peber, hvidløgspulver og en lille smule akaciehonning.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

MERE FRA COSTUME

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev