Sprød og sund rootza
Maria Engbjerg fra Vanløse Blues giver dig opskriften på en sprød rootza. Prøv pizzaen, der lavet på grøntsagsbund, med din favorittopping
AfRootza
Hvis du elsker pizza, men kunne tænke dig at prøve et sundere, men stadig lige så lækkert alternativ?
Du får opskriften på en rootza her, som er en pizza lavet udelukkende af sunde ingredienser som pastinak, gulerod og loppefrøskaller.
Du kan toppe pizzaen med lige det, dine smagsløg begærer.
Velbekomme!

Ingredienser
BUND: 300 g pastinak
300 g gulerod
2 æg
1 tsk salt
2 spsk loppefrøskaller
FYLD:
3-4 spsk pesto
1 rød peberfrugt, i skiver
6 champignoner, i skiver
1 lille rødløg i skiver
150 g tilberedt soy4you- bits eller kylling, hvis du ikke er vegetar

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
Riv pastinak og gulerødder fint, kom dem i en skål og vend dem med æg og salt. Når det er fordelt godt tilsættes loppefrøskaller, og det vendes grundigt rundt. Lad det stå og samle sig i 5-10 minutter.
Spred det ud på bagepapiret, og form det til en rund pizzabund – brug gerne en dejskraber til hjælp.
Sæt pladen i ovnen, og forbag den i 15 minutter, eller til den er fast og gylden i kanterne.
Smør pestoen ud på bunden, og fordel peberfrugt, rødløg, champignoner og kylling på bunden.
Sæt rootzaen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 10 minutter.
Servér straks.
Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER
