Svampede chokolademuffins med rødbede
De ser syndige ud, men disse lækre muffins kan spises med god samvittighed - de er nemlig fyldt med rødbede og er helt uden mel
AfJeg har haft fat i, hvad der nok er ved at være blevet lidt af en klassiker, når det kommer til sundere bagværk: kombinationen af rødbede og chokolade. Jeg må indrømme, at jeg faktisk var lidt skeptisk til at starte med, men jeg forstår nu, hvorfor netop denne kombination er så utroligt populær.
Jeg lover, at rødbeden ikke kan smages, men den er perfekt til på sund vis at bidrage med en lækker og svampet konsistens, en naturlig sødme og så selvfølgelig et godt næringsboost.
Resultatet er chokolademuffins, der er lækre og svampede med en fyldig og intens chokoladesmag, men som er en hel del sundere end de traditionelle af slagsen.

Ingredienser
MUFFINS - 6 STK
80 g rå rødbede
140 g havregryn
2 æg
1 dl kakaopulver
1-2 tsk vaniljepulver
1/2 dl kokosolie, smeltet
1/2 dl akaciehonning
1 tsk flydende stevia eller lignende sødemiddel
1 dl mandelmælk
25 g grofthakket mørk chokolade (gerne 70% eller over) – kan udelades
1 knsp salt
2 tsk bagepulver
CHOKOLADEGLASUR
1 spsk honning, smeltet
1 spsk kokosolie, smeltet
2 spsk mandelmælk
2 spsk kakaopulver
½ tsk vaniljepulver
20 g mørk chokolade (gerne 70% eller over), smeltet

Fremgangsmåde
MUFFINS
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Blend havregrynene i en minihakker eller foodprocessor, indtil det er blevet til mel.
Skræl rødbeden og blend den i en minihakker eller foodprocessor, til den bliver til en tyk puré. Tilsæt eventuelt en smule vand eller mandelmælk, hvis det ikke vil blende ordentligt.
Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, kan du riste rødbeden i ovnen, så den bliver blød. Pak rødbeden ind i sølvpapir, hæld lidt olie over, og giv den en times tid ved 180 grader til den er mør. Mos/blend den afkølede rødbede til en tyk puré.
Hæld alle ingredienserne i en stor skål, og rør det hele grundigt sammen. Hæld derefter dejen i dine forme. Du kan godt fylde dem næsten helt op, da de ikke hæver så meget. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter. Brug en gaffel til at tjekke om de er færdige. Hvis der sidder dej på gaflen, er de ikke færdige.
CHOKOLADEGLASUR
Mens dine muffins afkøler, kan du forberede glasuren. Start med at smelte kokosolie, honning og den mørke chokolade. Dette kan du enten gøre i et vandbad eller ved lav varme i en lille kasserolle. Når blandingen er smeltet, piskes det grundigt sammen med de øvrige ingredienser.
Vent med at dekorere dine muffins med glasuren, indtil de er helt afkølede.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.
