Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hurtigere end du kan sige: "Christian Louboutin", kan du få fyldte shoppeposer som Paris Hilton - Costume giver dig 10 tips til effektiv shopping. © Bulls

10 tips til effektiv shopping

Få gode råd til, hvordan du optimerer din shopping

Lav en liste

Shop på nettet

Spar masser af tid på din shopping ved at købe dine varer på netbutikker. Alle kan trænge til en lille overspringshandling på jobbet, så når de andre laver kaffe, kunne du jo lige tage et klik forbi Topshop.com eller Net-a-porter.com. Når du bestiller, så sørg for, at få det sendt til din arbejdsplads adresse, så posten ikke går forgæves i privaten.

Se de bedste skandinaviske netbutikker her

Se de 16 bedste udenlandske netbutikker her

Lav en liste

Inden du tager af sted på din shoppetur, så planlæg din shopperute og hvilke butikker, du skal besøge. Det er spild af tid at gå fra den ene ende af byen til den anden og så tilbage igen, fordi du glemte at købe sorte nylonstrømper i H&M.

Undgå prøverummet

Undgå prøverummet

Meget tid kan gå med at stå og ase og mase med store bunker tøj i prøverummet. Undgå det ved kun at handle i butikker, hvor du uden problemer kan få pengene tilbage, hvis du vil have det byttet. På den måde kan du få tøjet med hjem, og du kan i ro og mag gå catwalk foran spejlet. Og desuden style det med de sager, du i forvejen har hjemme i skabet.

Hold øje med Costume.dk

Hver fredag kan du på Costume.dk under artiklen Nyt i butikkerne (klik her) blive opdateret på, hvilke nye fristelser der gemmer sig rundt omkring i landets butikker. Så behøver du ikke stæse rundt i byen for at være den første til at opdage de nye lækkerier, der kan opdatere din garderobe.

Klæd dig klogt

Klæd dig klogt

For at spare tid og besvær i prøverummet, bør du allerede inden du tager hjemmefra overveje dit shoppeoutfit. Flade sko er en selvfølge, men tænk også over, om de er lette at få af og på. Snørebånd og et hav af spænder tager tid. Vælg et par støvler eller ballerinaer, der er lige til at trække i. I stedet for at vælge jeans og top og cardigan, så hop i en enkel kjole, så du ikke hver gang skal tage masser af tøj af og på, af og på.

Tag en stor taske med

Er der noget mere irriterende end et hav af dinglende shoppeposer om håndleddet? Ja, der er 100 andre ting, der er mere irriterende. Men hvis du nu kunne blive fri for det, ville det måske være ret dejligt. Tag en stor taske med, så du kan have alle dine poser i den, eller husk at tage et stofnet med i tasken, så du kan samle dine shoppeposer i den.

Hold frokostmøde ude i byen

Hold frokostmøde ude i byen

Afhold dit næste møde på en cafe ude i byen. Så er du tæt på butikkerne, og du kan hurtigt få klaret din shopping lige før eller lige efter dit møde. Det kunne for eksempel være på Joe & The Juice i Rue Verte eller Norr i København, Magasin i Odense eller på Cafe Englen eller Drudenfuss i Århus, som begge ligger faretruende tæt på butikkerne FF2 og Junk de Luxe.

Tilmeld dig nyhedsbreve

Få serveret opdateringer om særlige butiksarrangementer, udvidede åbningstider og specielle rabatter i din yndlingsbutik i din inboks. På rigtig mange butikkers hjemmesider kan du tilmelde dig - og det er langt fra spam, der lander i din mail.

Kom til tiden

Kom til tiden

Når du ved, hvornår butikkerne får varer hjem, behøver du ikke unødvendige besøg, som tager din tid. For eksempel får H&M varer hjem på tirsdage og torsdage i hele landet. De samme dage gælder for Zara på strøget i København. Og Gina Tricot får varer hver dag fra mandag til torsdag.

Lad dine veninder blive hjemme

Det er hyggeligt at tage veninderne under armen, når du skal på shopping. Men når du 1-2-3 skal have købt den festkjole til i aften, og butikkerne lukker lige om lidt, er der ikke tid til tøsehygge. Lad derfor veninderne blive hjemme eller shop hver for sig, og så kan I mødes sidst på eftermiddagen og sammenligne indholdet i jeres poser.

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev