"Det er min favorit denne sæson"

Få inspiration til dine efterårskøb. 6 danske designere viser de items, som de er mest stolte af fra deres nye kollektioner

Bukser fra Selected Femme til 999 kr. © costume.dk
1 / 6

Bukser fra Selected Femme til 999 kr.

Hvad er dit favorit-item fra din nye kollektion?

“Det er helt afgjort vores sorte mikropailletbukser. De er lidt baggy, har lommer ved hoften med læg og helt smalle ben. De er både cool og sofistikerede og kan dresses op med en herreblazer og et par stiletter - eller ned med en tanktop og et par herresko. Jeg er vild med, at de har et klassisk formelt og et råt sexet udtryk på samme tid. Dem vil jeg helt sikkert kunne spottes i dag som aften hele denne sæson,” siger Selected Femmes chefdesigner, Mette Fredin Christensen.

Trøje fra Wood Wood til 750 kr. © costume.dk
2 / 6

Trøje fra Wood Wood til 750 kr.

Hvad er dit favorit-item fra din nye kollektion?“Det er denne her sweater, jeg har lavet. Den er strikket i blød lambswool og har lynlåse på begge skuldre for at give den en smule kant. Jeg kan godt lide dens enkle look, og den går godt sammen med mange forskellige ting som både denim og nederdele. Jeg synes, det er en sweater, som alle piger burde have i deres klædeskab,” siger Wood Woods designer, Karl-Oskar Olsen.

Kjole fra Best behavior til 1.900 kr. © costume.dk
3 / 6

Kjole fra Best behavior til 1.900 kr.

Hvad er jeres favorit-item fra jeres nye kollektion?

“Det er må være kjolen i sort chiffon og jersey. Den repræsenterer Best behavior på en rigtig fin måde ved både at være festlig til hverdag og afslappet til fest. Vi har leget med formerne og konstrueret kjolen i baner med vidde i siderne, som gør den meget levende og lidt 1920’er-agtig. Kombinationen af skiftevis jersey og chiffon giver den en kontrast af både det afslappede og festlige. Jeg synes, kjolen viser en mere feminin side af Best behavior, som vi arbejder endnu mere med i vores næste forår/sommer-kollektion, siger den ene af Best behaviors to designere Marie Ørberg.

Bukser fra Eksempel til 1.300 kr. © costume.dk
4 / 6

Bukser fra Eksempel til 1.300 kr.

Hvad er dit favorit-item fra din nye kollektion?“Efterår/vinter-kollektionen 2009 er skarpt tegnet i farverne blæk, blomme og sort blandet med elektrisk blå, intens orange og rosa tern. Kollektionen arbejder tæt på kroppen. Min favorit fra kollektionen er et par smalle biker-agtige cut up-bukser med lynlås - en refleksion over den klassiske Eksempel-buks. Buksernes grafiske skæringer er fremhævet af kombinationen af sort skinnende uld og blækfarvet bomuld, som understreges af flashy metallynlåse langs skinnebenet. De er et perfekt match til mange af Eksempels voluminøse overdele, fordi de forlænger silhuetten og gør looket både sexy og chikt,” siger Eksempels designer, Pernille Winther.

Buksedragt fra Eluise til 3.495 kr. © costume.dk
5 / 6

Buksedragt fra Eluise til 3.495 kr.

Hvad er dit favorit-item fra din nye kollektion?

“En blåstribet jumpsuit, som jeg synes er virkelig vellykket i spillet mellem materialereference og formgivning. Materialet er i virkelig høj kvalitet og er købt gennem en engelsk leverandør, hvis speciale er metervarer til herresuits - og jeg var ikke et sekund i tvivl, da jeg så det. Jumpsuiten har referencer til klassiske herrebukser, men overdelen er skåret skarpt, så når den kommer på, er den meget sexet. Derudover er jumpsuiten superanvendelig. Den kan bruges til hverdag med et par flade sko og hurtigt dresses op med et par høje - så er man velklædt,” siger Eluises designer, Louise Stubkjær.

Kjole fra Wackerhaus til 1.695 kr. © costume.dk
6 / 6

Kjole fra Wackerhaus til 1.695 kr.

Hvad er dit favorit-item fra din nye kollektion?

“Det er en lårkort kjole i et shiny og plisseret stof, som er lidt loose foroven og smallere forneden. Kjolen er ultrasimpel, men har et sejt look på grund af stoffet. Den er skåret supersmukt omkring skuldrene, så man får en flot holdning. Og så er det en stor bonus, at den har to funktioner i én. Den kan bruges som top om dagen, hvor den kan stoppes ned i et par lavtaljede herrebukser. Og så kan den bruges samme aften med tynde nylonstrømper og høje hæle til, da stoffet ikke krøller,” siger designer Trine Wackerhaus.

Klik her, og test din viden om dansk mode

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev