© Anna Stokland

Sandaler: De største trends lige nu

Vejret tillader snart, at vi kan smide sokkerne og i stedet lufte fødderne i et par fine og seje sandaler. Vi har h fundet sandalerne, du ikke kan komme uden om denne sæson.

Sandaler 2022

2022’s skotendenser har budt på alt fra outdoor-inspirerede sneakers og ballerinaer til slingbacks.

Den nye sæson er over os, og det betyder, at vi endelig kan give de bare tæer frit spil og finde sandalerne frem fra skoskabet. Og er du på udkig efter et par nye sandaler denne sommer, guider vi dig herunder til 2022’s sandalmode og de største tendenser inden for sandaler.

Uanset om du står og mangler et par praktiske sandaler, du kan gå lange ture i, eller om du er på udkig efter et par fine sandaler til sommerens festlige anledninger, er der med garanti et par sandaler blandt udvalget, der vil kunne opfylde dit behov. Sæsonens sandalmode byder nemlig på alt fra den trekking-lignende sandal til de 1990'er-inspirerede sandaler.

Det finder du i artiklen:

Velcrosandaler

Det er langt fra første gang, at vi stifter bekendtskab med de chunky velcro-sandaler, som har præget modebilledet sommer efter sommer. De blev især populære, efter Prada lancerede deres bud på tendensen i sommeren 2017. Sandalerne er perfekte som kontrast til en feminin kjole eller et par baggy jeans – og så er de både behagelige og praktiske.

Plateau-klipklapper

Sæsonens sandaltendenser byder selvfølgelig også på klipklapper – denne sommer gerne med en plateau-sål. Den ekstra højde, som blandt andet The Row har vist på catwalken, minder nemlig til forveksling om dine strandsandaler, men med den ekstra højde bliver de ellers afslappede klipklapper opgraderet til en ny og cool version, som stadig er yderst komfortabel.

'Dad'-sandaler

Du har helt sikkert se de cool og chunky ‘far’-sandaler fra Chanel, som har floreret på Instagram og i det københavnske modebillede de seneste par somre. Den fodformede sandal er ikke kun smart, men også enormt praktisk og giver rig mulighed for at gå lange ture i sommerlandet grundet den komfortable pasform. Sandalen blev først set hos Chanel i sommeren 2019, men var også at finde på SS22-catwalken hos Proenza Schouler.

Fisherman-sandaler

Allerede sidste år udnævnte Vogue fisherman-sandalen til at være en stor skotrend. Denne sommer er ingen undtagelse, og store modehuse som Church og Marni er kommet med deres bud på lædersandalerne, ligesom de kunne findes på Max Maras SS22-catwalk. Til de køligere sommerdage – eller forårsdagene – kan du style sandalerne med et par fine strømper.

Slippers-sandaler

Sæsonens muligvis mest behagelige sandaler taler sig perfekt ind i hjemmeoutfit-tendensen, som dominerede modebilledet under særligt coronapandemien. Du har stensikkert set Yeezys bud på sandalerne, som nærmest ikke har været til at undgå på Instagram – og vi er langt fra færdige med de seje sandaler med de sporty look, som også var at finde på SS22-catwalkene hos blandt andre Roberto Cavalli og Holzweiler.

Sandaler med hæl

Feminine, elegante og sofistikerede. Det er essensen af sæsonens højhælede sandaler. Ønsker du at tilføje lidt ekstra til dit outfit til enten hverdag eller et festligt arrangement, er de højhælede sandaler et oplagt bud. Du kan også style sandalerne til hverdag med et par jeans for lidt kontrast.

Birkenstock-sandaler

Du kender nok allerede Birkenstock-sandalerne, der har været skandinavers favorit-sandaler gennem flere år. I dag er udvalget stort, og flere andre brands er også begyndt at give deres bud på sandalerne. Sandalerne er har ikke bare en cool afslappethed over sig, men er også super praktiske – og hvis du overvejer at anskaffe dig et par, tør vi næsten godt love, at de vil blive sommernes go to-sandal for dig.