Se redaktionens shoes of the day

Se redaktionens yndlingssko lige nu - et par fra hver redaktionsmedlems garderobe

© Lea Østergaard Andersen
1 / 9

Chefredaktør Rikke Agnete Dam elsker sine:
Blondestiletter fra Stella McCartney

“De er købt for cirka to år siden hos Mytheresa.com til cirka 3.000 kroner. Det var en af de få gange, hvor jeg nærmest ikke overvejer et køb, men bare med det samme ved, at det er det rigtige. Egentlig var det meningen, at det skulle være et par sko til brug på arbejde, for det var det, jeg manglede, og jeg bruger dem da også til hverdag, mest til sorte bukser, grå jeans eller bordeaux stumpebukser. Men de er jo lidt høje, så jeg må nok erkende, at de ikke helt går under kategorien 'en praktisk hverdagssko', men egner sig bedre til en middag eller en aften ude, så der bruger jeg dem også, for eksempel med en enkel sort kjole,” siger Rikke Agnete Dam.

© Lea Østergaard Andersen
2 / 9

Redaktionschef Marie Lodberg elsker sine: Glimmersko fra Aldo
“Jeg kan altså godt lide flade sko. På grund af mine 180 centimeter og fordi jeg kan gå utroligt hurtigt ud til printeren. Og som de små diskokugler de er, kan man ikke blive andet end i virkeligt godt humør af dem. Jeg bruger dem til skinny jeans som i dag eller til tykke strømpebukser og shorts til hverdag. Anden fordel: De kan danse mig rundt en hel nat uden et eneste pip fra hverken fødder eller mund - og uden netop at se for praktiske og gider jeg egentlig være til den her fest-fornuftige ud. Og fordi de ikke kostede mere end 600 kroner hos Aldo her for en måneds tid siden, behøvede jeg ikke tænke over dem to eller flere gange,” siger Marie Lodberg.

© Lea Østergaard Andersen
3 / 9

AD'er Malene Langholz Christensen elsker sine:
Træstøvletter fra Acne

“De lyse træhæle, elastik-effekten og den megagode højde er det, der gør det for mig med de her støvletter. Jeg betragter dem næsten som flade sko, jeg kan ikke mærke, jeg har hæle på. Jeg kan godt lide looket, de er simple, men alligevel med en detalje. Der sker en smule, med både kontrasten til hælene og den bløde følelse, som elastikken giver. Og så gør de overgangen mellem bukser og sko god. De forlænger, fordi de hverken strammer eller gaber, og fungerer lige godt udenpå eller indenunder bukser. De er godt tænkt. Tre-fire år gamle og fra Acne-butikken i København,”siger Malene Langholz Christensen.

© Lea Østergaard Andersen
4 / 9

AD-assistent Sacha Vincent Hansen elsker sine:
Leopard-creepers fra Underground

“Jeg havde lyst til et par flade sko, der kunne noget andet end sneakers eller herresko. De er en smule over the top, også på grund af leopardpletterne, men jeg kunne lige så godt gå all in, når nu jeg ville have nogle mere særlige sko. De hedder creepers på grund af crepe-sålen, som blev brugt af soldater i Nordafrika under Anden Verdenskrig. De kræver, at jeg har tænkt mig om look-wise, ellers føler jeg mig hurtigt for klovnet i dem. Kan bedst lide dem til stumpebukser eller kort sort nederdel og hvid skjorte, et monokromt outfit. Jeg fandt dem på Underground-cybershop.co.uk for 680 kroner plus levering, og de er store i størrelsen, jeg gik en størrelse ned,” siger Sacha Vincent Hansen.

© Lea Østergaard Andersen
5 / 9

Journalist og redaktionssekretær Marie Vidø elsker sine:
Westernstøvler fra Gardenia

“Jeg er en støvlepige. Lange støvler er pæne, de gør mine ben pæne. Og med et par på til mine kjoler føler jeg mig mere påklædt. Men jeg er ikke til alt for høje hæle, fordi jeg er 181 centimeter høj, og derfor er det tit nemmere at finde støvler end ankelstøvler. Ankelstøvler er ofte stiletter i støvleform, eller herre-flade, og ingen af delene er mig. Det fede ved dem her er, at jeg ikke behøver passe på dem, de bliver bare coolere, des mere de bliver slidt. Jeg købte dem på udsalg hos Stig P i København for et par år siden, sat ned fra 1.600 kroner til 800 kroner. Var vild med Acnes Pistol Boots, og så var de her noget billigere, men stadig i stilen,” siger Marie Vidø.

© Jette Sandbæk
6 / 9

Journalist Lea Østergaard Andersen elsker sine:
Blåtone-sneakers fra Nike

“Jeg bliver konstant draget af sneakers, også når det slet ikke er dem, jeg skal have, men deres mere stilfulde fætre og kusiner i sort læder plus/minus en hæl. Det gode miks af easygoing og på tæerne-effektivitet. De står der og stiller sig an med alle deres farver og behagelige måder at være på, og jeg får sådan en lyst til at bounce rundt i dem til alle mine korte kjoler og lange cardigans. Som overvejende er marineblå denne sæson, ligesom mine nye Lunarglides til 800 kroner. Er helt forgabt i den farve for tiden. Men der skal også være andre farver på. Ensfarvede sneakes er kedelige,” siger Lea Østergaard Andersen.

© Lea Østergaard Andersen
7 / 9

Webredaktør Jette Sandbæk elsker sine:
Slangeskindsstøvletter fra The Last Conspiracy

“Det er første dag, jeg har dem på, og jeg er overrasket over, hvor vildt behagelige de er at have på. De sidder godt, sidder fast og har en blød og bøjelig bund, og det er vigtigt for mig. Synes de er så seje, er ret meget til chelsea-boots. De er indbegrebet af musikerstøvler for mig på den der lidt underspillede mods-1960'er-stil. Men jeg var også lidt nervøs for, om de ville blive for rock-rå med deres slangeskindsskæl. Det er de ikke. De er lige tilpas larmende, og jeg vil bruge dem til mine mange sorte skinny jeans og også mine florlette kjoler i mørke nuancer. Og man skal altid kunne se elastikken. Koster 1.700 kroner,” siger Jette Sandbæk.

© Lea Østergaard Andersen
8 / 9

Moderedaktør Maiken Winther elsker sine:
Plateaustiletter fra Yves Saint Laurent
“De er simpelthen så flotte. De er de ultimative sorte stiletter. Det er deres kombination af tyngde og lethed, den er perfekt. Jeg så dem første gang, da jeg var til modeuge i Milano i februar, men der måtte jeg ikke få mere, havde brugt mit max. Så så jeg dem i Berlin i maj, besluttede mig for at købe, men de var udsolgt. Og så så jeg dem på Net-a-porter.com, og historien fik heldigvis en happy end - omend dyr, små 4.000 kroner. Jeg bruger dem mest til jeans. De er pænest med bare tæer i, og så må bukserne jo kompensere, når det er koldt. Og lidt blå lak på tæerne - blue boy eller blue rebel fra Chanel, elsker dem begge lige højt,” siger Maiken Winther.

© Lea Østergaard Andersen
9 / 9

Assisterende moderedaktør Anne Mønsted elsker sine:
Ruskindsstøvletter fra Zara

“Jeg faldt for slangeskindssnuden. Jeg er fuldstændig vild med slangeskind denne sæson, og ja, jeg indrømmer, det er, fordi Dries Van Noten også er det. Det er ikke noget, jeg er vild med hver sæson, og derfor gav det så god mening at shoppe de her støvletter: 699 kroner hos Zara, for når jeg bliver træt af slangeskind igen, behøver jeg ikke undskylde over for mit shoppebudget. Det gør jeg tit med de hotteste tendenser, jeg ikke elsker på forhånd: Køber dem i budgetvenlige udgaver. Og den her udgave ser mere eksklusiv ud, end den er, det er mikset og den lille mængde slangeskind, tror jeg. Bruger dem et par gange om ugen, senest til en glimmerkjole,” siger Anne Mønsted.

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev