Uldguld: Uldundertøj kan gavne dit immunforsvar

I de kolde tider er det ikke bare behageligt og hyggeligt med undertøj af uld. Det kan også gøre en positiv forskel for dit immunforsvar. Hvorfor? Vi giver dig svaret!

Askepot gik næppe til bal klædt i uld, men mon ikke hun trak i de skønne uld-leggings, da hun kom hjem? Uld er nemlig blødt og varmende, og så skaber det hygge og velbehag helt ind i sjælen. Og så kan det faktisk også gøre dig mere modstandsdygtig overfor snot og snue.

Kom lunt, trygt og tørt gennem kulden

Danmark er kendt for mange gode ting, men de kolde og mørke sæsoner er ikke på listen. Her har vi brug for tunge, uldne skyts for at komme godt gennem kulden. Uldundertøj, lige fra uld hipsters til uld toppe og -T-shirts, er svaret. Det gør den kolde tid varm og comfy, og så støtter det dit immunforsvar.

Uld kan nemlig noget helt særligt, når det kommer til varme. Det varmer langt mere effektivt end bomuld og syntetiske stoffer. Samtidig er det fugtafledende og holder dig tør og tryg. Det er super egenskaber, når forkølelser og andre ildebefindende forsøger at trænge sig ind på dig.

Med undertøj i uld holder du varmen indefra. Uldundertrøje og -trusser fungerer som et beskyttende lag, så du undgår, at kulden trænger ind på maven eller brystet. Samtidig undgår du at blive fugtig af sved, fordi fugten transporteres væk fra kroppen.

Du får det varmt, men ikke for varmt

Måske tænker du, at uldundertøj lyder lige varmt nok. Men selvom ulden har en forrygende egenskab til at forvandle kulde til varme, får du det sjældent for varmt. Uld har nemlig en temperaturregulerende effekt, hvilket vil sige, at det tilpasser sig til temperaturen.

Når du fryser, får du altså varmen, men når du har det varmt, virker ulden kølende. Det er ét af naturens små mirakler, som både du og fårene har glæde af. Du kan også glæde din partner med uldundertøj, for det fås nemlig til damer såvel som til mænd.

Uld er guld for klimaet

Du kan altså med fordel trække i uldundertøjet og lave en varm kop te, når temperaturerne begynder at sænke sig udenfor. Uld er guld, når det kommer til at give varme og holde dig tør, blød og komfortabel. Og der er faktisk endnu flere grunde til, at uld er guld.