15 til din solbeskyttelse

Forårssolen er begyndt at titte frem og det er nu, du skal finde solbeskyttelsen frem

Beskyt dig selv © costume.dk
1 / 16

Beskyt dig selv

Der er ikke noget så fint og rart som solkysset hud, men solen kan også være farlig. Husk derfor at forberede din hud på solen og beskyt både krop, ansigt og hår. Vi giver dig her 15 produkter, der gør netop dette for dig.

Under din spf
2 / 16

Under din spf

Denne sun primer fra Tromborg er en beskyttelsescreme beriget med 20 naturlige, aktive ingredienser, der neutraliserer den negative effekt af frie radikaler forårsaget af UV stråling såvel som stres og miljømæssige påvirkninger. Dette gør den blandt andet via ekstrakt fra vandmelon - men husk, at den kræver en solbeskyttelse oven på.

Sun primer dna protection cream 50 ml., Tromborg 540 kr.

Forbered din hud til solen
3 / 16

Forbered din hud til solen

Imedeens Tan Optimizer tabletter hjælper med at forberede din hud til solen og er især gode, hvis du har sart hud. De stimulerer produktionen af hudens brunings- og beskyttelsespigment, så du opnår en flot og sund sommerfarve, der holder længe (husk dog din spf sammen med tabletterne).

Tan Optimizer 60 tabletter, Imedeen 395 kr.

Frem til 7. juni 2014 kan du vinde Imedeen Tan Optimzer sammmen med Time Perfection tabletterne lige her på Costume.dk - deltag her.

Den duftfri
4 / 16

Den duftfri

Denne solcreme fra Green People er vandafvisende, fugtbindende og minimerer peeling. Den er især velegnet til sat hud og er uden duft og æteriske olier. Solcremen indeholder blandt andet aloe vero, edelweiss, grøn te og bivoks og består af 82% certificerede økologiske ingredienser.

Sun lotion scent-free spf 25 200 ml., Green People 235 kr.

Til håret
5 / 16

Til håret

Det er ikke nok at beskytte din hud, når solstrålerne slår igennem, du skal også huske håret. Sommersolen kan nemlig skade dit hår, hvis du ikke passer på. Denne balsam fra L'Oréal indeholder et solbeskyttende filter og er samtidig emd til at genopbygge hårets naturlige fugtbalance.

Solar sublime creme 150ml., L'Oréal 169 kr.

Anti-age til ansigtet
6 / 16

Anti-age til ansigtet

Denne solcreme sætter fokus på den aldringsproces, som solen er med til at fremskynde i huden. Cremen danner en barriere mod UVB-strålerne, som forårsager solbrændthed, og mod UVA-strålerne, der kan skade hudens dybere lag.

Tip: En solcreme til ansigtet bør du lægge under din foundation.

Golden Youth spf 30 50 ml., Helena Rubinstein 375 kr.

Olie til krop og hår
7 / 16

Olie til krop og hår

Denne olie fra Clarins er velegnet til både krop og hår, og du undgår den fedtede følelse, som mange olier ellers kan give. Den indgår nemlig under de såkaldte tørre olier, der absorberes hurtigt af huden. Den er også vandafvisende og reducerer den udtørrende effekt, som solen og saltvand har på huden og håret.

Sun care radiant oil spray spf 30 150 ml., Clarins 230 kr.

Ekstra høj beskyttelse
8 / 16

Ekstra høj beskyttelse

Er din hud meget følsom overfor solen, skal du bruge en spf 50+, der for mange går under navnet sunblocker. Denne variant er uden parfume og parabener og har et reduceret indhold af kemiske filtre - og så er den ekstra vandresistent. Cremen indeholder Mexoryl SX og XL samt senna alata planteekstrakt, der sammen udgør et naturligt celleskjold.

Anthelios XL spf 50+ solcreme 50 ml., La Roche Posay 158 kr.

Til den aktive
9 / 16

Til den aktive

Holder du dig typisk aktiv i solen og hopper du ofte i vandet? Så skal du have en solcreme, der er let at smøre ud på selv våd hud og ikke forsvinder, fordi du sveder lidt.

Sun sport wet skin application spf 30 125 ml., Lancaster 299 kr.

Stiften
10 / 16

Stiften

Rudolph har netop lanceret en komplet solserie og heriblandt denne solstift med høj UVA og UVB-beskyttelse. Brug den på læber, næse, øre, nakke eller andre udsatte områder, der har brug for ekstra høj beskyttelse. Stiften indeholder E-vitamin, samt aktive naturlige ingredienser som rapsolie, bivoks og havtorn.

Organic sun stick spf 50, Rudolph Sun 15 ml., 145 kr.

Medium beskyttelse
11 / 16

Medium beskyttelse

Oriflame laver lette, ikke-klistrende solcremer, der er lette at smøre ud og hurtigt suger ind i huden. Og så er de vandfaste. Ingen grund til at ændre på den formel. Hvis du vælger en medium beskyttelse, skal du passe på med at opholde dig i solen mellem klokken 12 og 16.

Sun zone lotion face and body spf 15 medium 150 ml., 96 kr.

Svanemærket
12 / 16

Svanemærket

En solcreme behøver ikke at koste en formue, 'bare' fordi den er Svanemærket. Denne variant fra Matas er netop dette og er desuden uden parfume, parabener og godkendt af Astma-Allergi Danmark. Ja, og så er den vandfast.

Sollotion spf 30 200 ml., Matas 100 kr.

En let spray
13 / 16

En let spray

Her får du en solspray med en let forfriskende citrusduft og med 97% certificerede økologiske ingredienser. Den indeholder blandt andet ekstrakter fra agurk, alge og jordbær, der plejer, reparerer og fugter huden samt hindbærolie, der er rig på omega 3 og 6, og virker både som naturlig solfakor og har anti-inflammatoriske egenskaber.

Sport Citrus Mimosa Sunscreen Spray spf 30 180 ml., Coola 259 kr.

Med naturlig farve
14 / 16

Med naturlig farve

Har du brug for høj beskyttelse, men vil alligevel gerne have en fin sommerglød, kan du vælge en BB-solcreme, der giver dig en naturlig farve. Denne spf 50+ er særligt velegnet til solsensitiv hud og giver en optimal beskyttelse mod UVA og UVB-stråler. Uden parabener.

Capital soleil BB-solcreme med naturlig spf 50+ 50 ml., 145 kr.

Efter solen
15 / 16

Efter solen

Det kan ikke undgå, at solen sætter sine spor på huden og derfor vil du også gerne tilføre den masser af fugt efterfølgende. Denne creme fra Lancôme er med til at opretholde den solbrune farve i længere tid og give dig en smuk glød.

Soleil bronzer after sun 200 ml., Lancôme 295 kr.

Kølende
16 / 16

Kølende

Derma har netop lanceret denne aftersun gel, der beroliger og køler huden efter solbadning. Den indeholder 99% Aloe Vero og geleen virker derfor svalende på huden og dæmper eventuel rød og irriteret hud forårsaget af solens stråler. Den er desuden både Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Afersun aloe vera gel, Derma 80 kr.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev