© Wenn.com

5 steder, du altid glemmer at bruge solcreme

Selvom du er flittig med din solbeskyttelse, er du med garanti kommet til at overse disse områder

Sommer, sol og solcreme. De tre hører sammen og heldigvis er mange gode til at få brugt solcremen til at beskytte imod solens stråler. Solens UVA og UVB-stråler kan nemlig give for tidlig aldring og alvorlige celleskader i huden, hvis ikke man er påpasselig. Men selv den mest rutinerede solcremebruger kan desværre glemme dissse meget almindelige steder, og derfor guider vi nu til alle de områder, du ikke må springe over.

Under øjnene

Er du god mod din hud, bruger du formentligt også en del solcreme i ansigtet, da solfaktor som bekendt beskytter imod pigmentpletter og linjer. Dog er vi mange, der kommer til springe øjenområdet over, fordi filtrene i solcremen kan svide i øjnene. Bruger du ikke SPF på den tynde øjenhud får du både flere linjer, men kan også risikere brun pigmentering, som vil give indtrykket af trætte og mørke øjenområder. Derfor handler det om at finde en solcreme, som ikke generer, så du kan få smurt cremen helt op til øjnene.

I skilningen

Går du rundt en hel dag eller sidder på et tæppe i parken i fuld sol, er der særligt et sted, som får alt for meget sol: skilningen i dit hår. Det er desværre et sted, som mange glemmer med den konsekvens, at du bliver forbrændt og bagefter begynder at skalle i hovedbunden. Husk at smøre skilningen med SPF, brug en hat eller saml håret i en knold på toppen af hovedet, så det kan agere, som værn imod solen.

Hænderne

Fra forår til efterår cykler du rundt i byen med solcreme i ansigtet, men ikke på hænderne. Det er en skam, fordi dine hænder og særligt håndryggen er mindst lige så udsatte for solens stråler, som dit ansigt er. De skal have masser af beskyttelse, og investerer du i en håndcreme med SPF, bliver det nemmere at få smurt hænderne ind.

Ved bikinilinjen

Hvem kender ikke de irriterende røde solskoldninger, som kommer lige ved kanten af bikinien? Når kroppen skal smøres ind undervejs på strandturen, smører mange af os rundt om bikinien, men når den rykker sig i løbet af dagen, vil der være et par få millimeter hud, som ikke har fået tilstrækkelig solcreme. Læg derfor blufærdigheden væk, når der skal solcremen på, og smør ind under bikinien, så du undgår de røde striber.

Ørerne

Hver dag stritter de ud fra håret og får alt for meget sol – oftets helt uden solcreme på. Vi tænker selvfølgelig på de udsatte ører og særligt toppen af ørerne, der, ligesom ansigtet, er udsat for solens stråler hele året rundt. Husk derfor at være lige så grundig med at bruge SPF på ørerne, som du er på ansigtshuden.