© Anna Stokland // Alexis Mabille AW15

8 ting, du kan bruge avocadoolie til

Vinteren kan være hård mod din hud og dit hår, men nu har vi fundet en både billig og effektiv løsning – avocadoolie

Du ved allerede, at en god måde at få bugt med tør hud er gennem nærende kropsolie, men vidste du at denne olie ligeså godt kan være fra din yndlingsfrugt, avocado?

Avocado er elsket af mange, fordi den smager virkelig godt, og fordi den er så sund at vi med god samvittighed kan spise den hver dag.

Men avocado er ikke kun sund at spise, den grønne superfrugt er nemlig spækket med nærende olie, som kan gøre mirakler for både hud og hår.

Flere skønhedseksperter spår, at avocadoolie bliver den nye musthave til skønhedshylden, og at den plejende olie fremover vil blive en fast del af forskellige skønhedsbehandlinger.

Hemmeligheden er, at avocadoen og dens olie er proppet med antioxidanter, vitaminer, essentielle fedtsyrer samt gode fedtstoffer.

Psst ... Se 10 nye superfoods du skal kende her

Men hvordan skal du så bruge denne fantastiske olie? Se med herunder, hvor vi viser dig otte steder, hvor du kan bruge avocadoolie.

1. Avocadoolie som hårolie

Avocadoolien er kongen af frugter, når det gælder olier til håret. Dens rige indhold af vitamin A og E efterlader dit hår blødt og glansfuldt. Kom olien i håret inden sengetid, og vask den ud med hårshampoo morgenen efter. Læg et håndklæde på din pude, eller sov med en badehætte for at undgå en alt for fedtet fornøjelse.

2. Avocadoolie som fugtighedscreme

Din tørre vinterhud har ikke en chance, når du først smører den ind i avocadoolie. Et lag avocadoolie gør den blød og glat, da den trænger ind i hudens dybe lag og stimulerer produktionen af kollagen. Olien kan bruges til alle hudtyper.

3. Avocadoolie til følsom og irriteret hud

Hvis du har eksem, psoriasis, følsom eller irriteret hud, så hjælper avocadoolien også her. Påfør olien på det udsatte område, og du vil opleve, din hud bliver blødere, og den irriterende kløe og svie reduceres.

4. Avocadoolie som øjencreme

Avocadoolie kan bruges som øjencreme, og har samme effekt: Olien reducerer rynker og fine linjer – og så er det et lidt billigere alternativ.

5. Avocadoolie som ingrediens i den hjemmelavede scrub

Hvis du laver dine egne scrubs til ansigtet eller kroppen, kan du med fordel tilføje en teskefuld avocadoolie. Når scrubben anvendes regelmæssigt, kan avocadoolie medvirke til at reducere hudens rødmen eller irritationer og forbedre hudens elasticitet, så at huden kommer til at se sundere og friskere ud.

6. Giv din hovedbund ekstra pleje med avocadoolie

Hvis du har skæl eller en kløende hovedbund, kan du lindre skællet og symptomerne, hvis du kommer avocadoolie i natten over. Sådan gør du: Kom 2 spsk avocadoolie i en skål, og varm det op. Fugt håret, og massér den varme olie ind i hovedbunden, og lad avocadoolien sidde i natten over. Næste morgen vasker du hår og hovedbund, og dit hår er som fornyet. Regelmæssig brug af varm avocadoolie gør håret dejligt blødt og hjælper med at udrydde skæl.

7. Avocadoolie som anti age-creme

Avocadoolie øger produktionen af kollagen, som hjælper med at holde huden fyldig og nedsætter virkningerne af hudens aldring.

8. Avocadoolie som neglebåndsolie

Avocadoolien er neglebåndenes bedste ven: Påfør olien med en vatpind, og dine neglebånd bliver bløde og smidige og modvirker samtidig, at de revner og bliver hårde.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!