Cathrine Saks' skønhedsrutine

Vi har besøgt designer Cathrine Saks til en snak om enkle hudplejerutiner, fugt på flyveture og tricket, der giver smuk makeup

Designer Cathrine Saks fra Saks Potts hudplejerutine © Philip Ørneborg
1 / 7

Som del af den succesrige designerduo Saks Potts byder 25-årige Cathrine Saks’ dagligdag på lange arbejdsdage og rejser til New York, Paris og Milano. På trods af det travle skema finder hun stadigvæk tid til enkle hudplejerutiner og går aldrig i seng uden at vaske makeup af, uanset om hun er hjemme i lejligheden på Østerbro eller på et hotel i udlandet.

Designer Cathrine Saks bruger Micellar water fra Bioderma og ansigtscreme fra Tromborg
2 / 7

HVORDAN SER DINE DAGLIGE SKØNHEDSRUTINER UD?

“Jeg renser mit ansigt morgen og aften med vatrondeller og Micellar water fra Bioderma. I weekenden kan jeg godt lide at bruge mere tid på pleje, men i hverdagen skal det helst gå hurtigt, så jeg kan sove længere om morgenen og skynde mig i seng efter en lang arbejdsdag. Efter rens smører jeg et tykt lag ansigtscreme på ansigt og hals, enten Glossiers Priming moisturizer eller en ansigtscreme fra Tromborg. Jeg er fan af masser af fugt, så min hud ikke føles stram eller tør, og så har jeg lært af flere makeupartister, at gennemfugtet hud er alfa omega for en smuk makeup.”

Designer Cathrine Saks bruger bodylotion fra Uriage © Philip Ørneborg
3 / 7

HVORDAN PLEJER DU KROPPEN?

“Jeg smører ben og arme ind i bodylotion hver morgen efter badet, fordi mine ben især kan blive ret tørre. Til hverdag er min favoritcreme Eau thermal fra Uriage, som man kan købe på franske apoteker. Den absorberes hurtigt og er fed uden at klistre.”

Designer Cathrine Saks bruger ansigtsscrub fra Aésop og får lavet Shellac hos Nailscph © Philip Ørneborg
4 / 7

DU REJSER MEGET. HVORDAN PLEJER DU DIN HUD UNDER OG EFTER FLYREJSEN?

“Jeg har altid en miniudgave af Biodermas Micellar water med i håndbagagen sammen med nogle vatrondeller, en fugtighedscreme og en lille olie til de tørre negle. Så kan man lige gå ud på flytoilettet og rense huden, hvilket er så rart under en lang flyvetur. I perioder, hvor jeg flyver meget, kan jeg godt føle, at min hud bliver uren og tør. Derfor bruger jeg ofte en fugtende ansigtsscrub fra Aésop, som er dybderensende og giver huden ny energi.”

HAR DU ET HEMMELIGT SKØNHEDSTIP?

“Barbara (Potts, partner i Saks Potts, red.) og jeg får ofte lagt Shellac hos Nailscph, så vi har pæne negle, når vi skal til møder. Mine negle er ret skrøbelige, og med Shellac på knækker de ikke lige så nemt.”

Designer Cathrine Saks bruger bronzer fra Benefit, mascara fra Chanel og øjenskygge og pudder fra Tromborg © Philip Ørneborg
5 / 7

HVILKEN MAKEUP BRUGER DU TIL HVERDAG?

“Det skal helst være nemt og gå hurtigt. Derfor er jeg glad for makeup, man kan lægge med fingrene. Jeg bruger altid Perfecting tint fra Glossier, som er en helt let slags foundation, der næsten ikke kan ses på huden. Hvis jeg er lidt rød ved næsefløjene, lægger jeg concealer, som jeg også dækker de mørke rande med. Så markerer jeg kindbenene med bronzeren Hoola fra Benefit og lægger lidt highlighter med Glossiers haloscope ved kindben, øjne og amorbue. Ser jeg ekstra træt ud, kommer der også lidt Chanel-mascara på vipperne.”

... OG TIL FEST?

“Får vipperne mere mascara og øjnene lidt cremeøjenskygge i farven misty brown fra Tromborg, jeg bruger en læbepomade fra Glossier i den pink nuance ‘like’ på læberne og lidt mere highlighter på kindben, næseryg og amorbue med pudderet Moon fra Tromborg.”

Designer Cathrine Saks bruger Moroccanoil og Limesoufflé fra Less is More i håret © Philip Ørneborg
6 / 7

HVORDAN PLEJER DU DIT HÅR?

“Jeg vasker håret hver anden dag med shampoo og balsam fra Oribe og supplerer medhårkur fra Kerastase en til to gange om ugen – mit hår bliver nemt lidt tørt i enderne. Jeg føntørrer aldrig håret, men lader det altid lufttørre, fordi det giver håret en meget bedre tekstur – især med lidt Moroccanoil eller Limesoufflé fra Less is Morei længderne.”

Designer Cathrine Saks elsker duften Do son fra Diptyque  © Philip Ørneborg
7 / 7

HVORDAN HOLDER DU DIG SUND?

“Det lyder måske kedeligt, men søvn og vand er det vigtigste for mig. Jeg drikker en halv liter vand om morgenen og en halv liter til hvert måltid – mest fordi jeg er tørstig. Og så skal jeg have otte timers søvn. Når vi nogle gange arbejder til klokken 22 om aftenen, kan jeg virkelig mærke det, hvis jeg ikke har sovet nok. Jeg elsker også at lave mad – meget gerne efter Yotam Ottolenghis opskriftersom er sunde og megalækre. Da jeg arbejdede som model, trænede jeg ekstremt meget, men nu har jeg så travlt, at jeg sjældent når det. Men jeg cykler til og fra arbejde hver dag – omkring 25 minutter hver vej. Jeg elsker at røre mig på den måde i stedet.”

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev