Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mobilen kan skade din hud © Anna Stokland

Denne ene ting, som du gør hver dag, ødelægger huden i dit ansigt

Du kan nok ikke stoppe med at gøre det, men så må du til gengæld følge ekspertens råd for at modvirke konsekvenserne

Eksperten på denne artikel er hudspecialist og stifter af Beauty Akademiet, Jane Varto Skjelmose. Beautyakademiet.dk

Vi bruger vores smartphones hver eneste dag, og sociale medier er blot én af mange grunde til, at flertallet spenderer flere timer med hovedet begravet i telefonen. Men der er faktisk også én rigtig god grund til at kikke op fra telefonen en gang imellem: den såkaldte 'tech neck'.

Vi hjælper tyngdekraften

Tech neck er et forholdsvist nyt fænomen, som er opstået i kølvandet på fremkomsten af smartphones. Hudspecialist Jane Varto Skjelmose fortæller, at de mange timer, vi bruger med hovedet bøjet ned over mobilen, fremprovokerer en ny type ældning.

Vi hjælper nemlig tyngdekraften med at gøre det, som den normalt ville være mange flere år om:

“Når vi kigger ned i vores mobiler, hjælper vi tyngdekraften på vej (red. den forkerte vej), vi sætter gang i den proces, der uundgåeligt giver slap hud og trækker vores væv ned, så huden begynder at hænge tidligere,” siger ekspert Jane Varto Skjelmose.

Hvordan afhjælpes tech neck?

Mobilafhængigheden har faktisk skabt et nyt (eller større) behov for produkter, der virker imod tyngdekraften. Så hvis du ikke helt er klar til at opgive Facebook og Tinder, findes der andre råd mod de slappe kinder.

Herunder finder du ekspertens råd, til hvordan du kan modvirke tech neck:

  • Løft din mobil op i øjenhøjde
  • Hold hovedet højt – løft hagen
  • Brug produkter, der stimulerer hudens fibre, løfter, booster kollagenproduktionen og opstrammer
  • Husk halsen! Huden på halsen er tynd og fin og har brug for samme pleje som ansigtshuden. Vil du undgå slap hud på halsen, skal du allerede i en ung alder gå i gang med at pleje halsen.
  • Sæt gang i vævet med en syrebehandling, en dermaroller og skinroller eller et aktivt produkt, der får vævet til at arbejde igen.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev