Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

epilatorhårfjerning1 © Anna Stokland

Epilator: Det skal du vide om hårfjerning

En epilator er et godt alternativ til den klassiske skraber, da den er ekstremt nem at bruge og giver et længerevarende resultat. Her kan du læse alt om at bruge en epilator.

Fordele ved at fjerne hår med en epilator

Skraberen er det mest udbredte redskab, når hårene skal fjernes, men desværre kan den give irriteret hud, og hårstubbene vokser allerede frem igen efter et par dage. Her kommer den elektriske epilator ind i billedet. Epilatoren kan måske føles som et levn fra fortiden, men den er faktisk et virkelig smart redskab, når det gælder hårfjerning, som giver glatte ben i længere tid end din traditionelle shaver.

Går du og overvejer at droppe skraber og professionelle voksbehandlinger til fordel for epilatoren, så læs med her, hvor vi besvarer en lang række spørgsmål, du kan have i forbindelse med at bruge en epilator:

  • Hvad er en epilator?
  • Hvad er fordelene ved en epilator?
  • Er en epilator smertefuld at bruge?
  • Hvad kan en epilator udover at fjerne hår?
  • Hvordan bruger du en epilator?
  • Hvor ofte skal du bruge en epilator?
  • Hvordan undgår du indgroede hår?
Epilator
1 / 4

Hvad er en epilator?

En epilator bruges derhjemme til hårfjerning af både hår på benene, under armene, i bikinilinjen og i visse tilfælde ansigtet. Epilatoren fjerner hår ved hjælp af et roterende hoved med en masse små pincetter, som hiver hele håret og hårrødderne ud. Netop derfor giver en epilator et længerevarende resultat, fordi hårsækkene skal danne nye hår, før der kommer hår frem igen.

På den måde er epilatoren en effektiv blanding af den tradtionelle barbermaskine og den effektive voks, fordi du kører maskinen henover huden, som du ville med en barbermaskine, men får samme holdbare resultat som med voks.

Hvad er fordelene ved en epilator?

En epilator er smart, fordi den er enormt nemt at bruge og hverken kræver professionel hjælp eller større forberedelse som voks, der skal varmes op og hives af. Med epilatoren skal du bare sørge for, at den er ladt op, og så kører du den over huden, der hvor du gerne vil have fjernet dine hår.

Fordelen ved en epilator er derfor, at det er nemt og giver et længerevarende resultat og færre indgroede hår end voks og oftest meget mindre hudirritation end en skraber. Ligeledes får du ikke stikkende hårstubbe, fordi håret ikke skæres over, som med en skraber, men hives ud, så der efterfølgende vokser nye, bløde hår ud.

Epilator:

Remington
Epilator
449 kr. Køb den her.

En epilator med blade og hoveder til forskellige behov
2 / 4

Er en epilator smertefuld at bruge?

Indrømmet – det er ikke smertefrit at køre epilatoren over benene og mærke hårene blive hevet ud. Her er brugen af en skraber langt mere smertefri, men til gengæld er smerten forbundet med en epilator ikke lige så intens som med voks, fordi du arbejder på et mindre område ad gangen. Med en epilator slipper du også for mindre irritation på huden efterfølgende, hvilket er en stor grund til, at mange tilvælger epilatoren frem for skraberen. Du skal dog regne med at være rød i et par timer efter brug, men det skulle gerne fortage sig hurtigt.

Hvad kan en epilator udover at fjerne hår?

De moderne epilatorer, som sælges i dag, har oftest mange flere funktioner end kun at fjerne hår. Flere har forskellige hoveder, så du også kan massere huden på ben og baglår eller eksfoliere tør hud under fødderne og polere neglene.

Epilator:

OBH NORDICA
Epilator
1.799 kr. Køb den her.

epilator
3 / 4

Hvordan bruger du en epilator?

Første gang, du skal bruge din epilator, vil det være en god idé at bruge den om aftenen, da huden kan blive rød og øm, og derfor kan det være rart at have natten til at komme sig. Dine hår skal gerne være et par millimeter lange for, at epilatoren kan få ordentligt fat, men de må heller ikke være for lange, da det kan gøre processen mere smertefuld. Et godt råd er derfor at gøre det to til tre dage, efter du har barberet dig. Det er også en god idé at eksfoliere huden en dag før, du skal epilere, så døde hudceller fjernes, og risikoen for indgroede hår mindskes markant. Du kan også gå i bad lige inden, hvor du bør vaske huden med sæbe, så eventuelle bakterier mindskes, ligesom at varmen fra badet åbner porerne og gør det nemmere for epilatoren at hive hårene ud. Husk dog at undlade creme på det område, som du vil behandlede, da fedtet creme kan høre det sværere for epilatoren at få fat om de små hår.

Kør epilatoren over huden både med og imod hårets groretning, og stræk eventuelt i huden med den fri hånd, så maskinen bedre kan få fat. Når du fjerner hårene på benene, er det nemmest at sidde ned, så du har udsyn til hele benet.

Epilator:

BRAUN
Epilator
690 kr. Køb den her.

product_v1_x2-3
4 / 4

Hvor ofte skal du bruge en epilator?

Det kan variere, alt efter hvor hurtigt dine hår normalt vokser ud, men i starten kan du regne med hver fjerde eller femte dag. Heldigvis vil der går længere og længere tid imellem, fordi jo flere gange hårene bliver hevet ud, desto mere ødelægges hårsækkene og der vil vokse færre hår ud.

Hvordan undgår du indgroede hår?

Som sagt bør du eksfoliere dagen inden, vaske huden op til og generelt have rene hænder og god hygiejne. Vask epilatoren før brug. Sørg også for at undgå for fede, tilstoppende cremer lige efter, vælg i stedet en let fugtighedscreme eller kølende gele.

Epilator:

PHILIPS
Epilator
400 kr. Køb den her.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev