mycelium skønhed cremer
© Anna Stokland

Er denne svamp skønhedsbranchens fremtid?

Fremover vil vi formentligt komme til at se meget mere til en helt særlig svamp, som kan være svaret på skønhedsbranchens største udfordring.

Ligesom i mange andre brancher fylder hensyn til miljøet også i skønhedsbranchen. Og heldigvis for det, for skønhedsbranchen står også overfor udfordringer i forhold til at passe på vores alle sammens planet.

Udfordringerne kommer især i form af det ressourcespild, der ses i forhold til emballage – både i form af den tube eller krukke, dit produkt er i, men også den emballage, som bruges rundt om produktet. Sidstnævnte har mange mærker efterhånden skåret markant ned på ved for eksempel at skære indlægsseddel eller papæske med plastfolie omkring produktet fra, og nu vil en ny opfindelse måske gøre fremtidens skønhedsemballage endnu smartere takket være denne svamp.

I følge en artikel på Vogue.com er det derfor kun et spørgsmål om tid, før de store skønhedsgiganter får øjnene op for det smarte materiale. I første omgang er det formentligt oplagt at bruge som et alternativ til for eksempel flamingo, hård plast og pap, når produkterne skal fragtes, men hvem ved, om vi i fremtiden også kommer også til at se krukker eller for eksempel sheet masker af mycelium?