6 ting du skal vide, hvis du har kort hår: Pixie cut og page
© Anna Stokland

6 ting, du skal vide, hvis du har kort hår

Er du korthåret eller overvejer du at lade lokkerne falde til fordel for sæsonens page? Her er seks råd, som sikrer, du får det optimale ud af din frisure

Kort hår har længe været meget populært, og særligt den korte, skarpe page er populær i år.

Uanset om du altid har haft kort hår, kun lige er hoppet med på bølgen eller går og overvejer at lade de lange lokker skal falde, er her seks råd, du skal kende, hvis du gerne vil have det optimale ud af din frisure.

Psst ... Det skal kvinder med fint hår ikke gøre

1. Du skal klippes hver 6. uge

Med kort hår kan selv et par millimeter ændre frisuren, og derfor skal du helst forbi frisøren cirka hver sjette uge.

2. Du skal bruge mindre produkt

Kort hår kan resultere i flere dyre frisørbesøg, men til gengæld vil både pleje, vask og styling kræve meget mindre mindre produkt. Har du langt hår, vil du normalt skulle bruge en mængde shampoo på størrels med en tokrone, men med kort hår kan du slippe afsted med at bruge omkring halvdelen.

Hvad angår leave-in-balsam eller stylingcreme skal du bruge en mængde på størrelse med en ært.

Sørg for at varme dine stylingprodukter godt op i håndfladerne inden du putter dem i håret, da det vil gøre det nemmere at fordele den sparsome mængde produkt.

3. Du vil få mere krøl

Da håret bliver en del lettere, når det er befriet for de tyngende længder, vil det betyde, at fald og krøller vil blive forstærket. Du vil derfor opleve at få et større, fyldigere og nogle gange mere krøllet hår.

4. Undgå kruset hår

Som sagt vil det korte hår have lettere ved at krølle og kan derfor blive mere voluminøst, hvorfor det er vigtigt, at du holder det velfugtet, så det ikke også bliver kruset.

Investér i en god olie eller leave-in-balsam som giver håret den rette pleje.

5. Du får brug for mindre stylingredskaber

Da almindelige stylingredskaber kan være for store til, at du kan arbejde med dem i det korte hår, vil det være en god idé at anskaffe dig nogle mindre redskaber. De vil desuden være perfekte at tage med på rejser, selv hvis håret er blevet længere igen.

6. Skift saltvandssprayen ud med mouse, stylingcreme eller voks

Hvor de fleste langhårede kvinder nok er bekendt med den magiske effekt fra en saltvandsspray, skal du med kort hår i stedet alliere dig med produkter, som giver en anelse mere tyngde og definition. Det er nemlig flot at få samlet de korte spidser, hvilket giver frisuren mere form og hold.

MERE FRA COSTUME