Hår fælder
© Vogue Spain

8 ting, du kan gøre, hvis dit hår fælder meget

Det kan være et stort irritationsmoment, når man taber sit hår. Her får du hjælp til, hvad du kan gøre ved det

Der er mange overraskende ting, som kan medføre, at du taber dit hår. Hvis du fælder meget, kan det eksempelvis skyldes kraftig menstruation.

Helt generelt er det vigtigt at huske, at det er helt normalt, at vores hår fælder. Vi mister i gennemsnit 50-100 hår hver eneste dag, og selvom det kan lyde af meget, er det rent faktisk under en procent af alle vores hår.

Du behøver derfor ikke at være bekymret, hvis dit hår fælder. I perioder kan du dog godt miste flere hår end normalt, og her er der heldigvis et par gode råd, som gør, at du kan beholde lidt mere af din frisure.

Vi giver dig her otte gode råd, som du kan bruge, hvis dit hår fælder ekstra meget.

1. Undgå stress

Hvis du har meget travlt og føler dig stresset, vil du have større risiko for at fælde meget. Det er derfor en god idé at se på, hvad der gør dig stresset, og forsøge at ændre situationen. Hvis du bliver bedre til at slappe af, vil du forhåbentlig hurtigt opleve, at du ikke fælder så meget.

2. Vitaminer

Hvis du mangler jern og B-vitaminer, har du øget risiko for at miste hår. Det kan derfor være en god idé at tage vitaminer til håret eller spise særlige fødevarer, som indeholder vitaminerne. Det kan eksempelvis være fisk, oksekød, nødder og æg.

3. Vask dit hår rigtigt

Der er delte meninger om, hvordan du bør vaske dit hår for at undgå, at dit hår fælder. Alle er dog enige om, at hvis din hovedbund er irriteret, vil det medføre hårtab. Du bør derfor finde de produkter, som irriterer din hovedbund mindst muligt, og her er økologiske produkter ofte den bedste vej at gå.

4. Styling

Hvis du hver dag styler dit hår på samme måde, kan det betyde, at du fælder mere. Det skyldes, at dit hår kan tage skade af at sidde i den samme knold eller hestehale, fordi håret derved får de samme knæk hver eneste dag. Sørg derfor for at variere din styling, så håret ikke bukkes det samme sted igen og igen.

5. Skru ned for børstningen

På samme måde som med stylingen af håret, kan det skade dit hår og føre til hårtab, hvis du børster dit hår for meget. Når du børster håret, trækker du i hårrødderne, og hvis du gør det for ofte, kan det føre til, at du taber håret. Det er derfor en god idé at skrue ned for børstningen og i stedet føre dine fingre let gennem dit hår, så du ikke skader hårrødderne.

6. Gør dit hår lettere

Langt hår vejer naturligt nok mere end kort, og det lange hår kan faktisk være med til at føre til øget hårtab. Det skyldes, at hårets vægt stresser hårrødderne, og at du derfor fælder mere. Du kan derfor overveje at tynde lidt ud i dine lokker, så det bliver lidt lettere.

7. Undgå varmebehandling

Hårtørrere og glattejern kan skade dit hår på flere måder, og en af de negative ting ved varmen er, at dit hår fælder ekstra meget. Du bør derfor undlade at tørre og glatte dit hår, hvis du i en periode fælder meget.

8. Massér din hovedbund

Hvis din hovedbund er sund og rask, har dine hårrødder det også bedre. Det er derfor en god idé at massere din hovedbund med en lækker olie, så dine hårrødder er sunde og derved ikke taber så mange hår.