Sådan farver du dit hår med fødevarer
© Anna Stokland

Blond, mørk eller rød? Sådan farver du dit hår med fødevarer

Slip for et dyrt besøg hos frisøren, og farv selv dine lokker med disse fire fødevarer, som du måske allerede har i køkkenet

Trænger dit hår til en opfriskende farve? Eller har du blot lyst til at prøve noget nyt?

Det behøver hverken at koste en formue eller at være besværligt at få en ny farve hår. Du har måske før lavet en hjemmelavet hårkur med fødevarer, og du kan faktisk også bruge ting fra køkkenskabene til at farve dine lokker.

Vi giver dig her et overblik over de bedste fødevarer til at farve og/eller fremkalde tonerne i henholdsvis lyst, mørkt og rødt hår.

Blond hår

Du har formentlig allerede hørt om tricket med at bruge citron til afblegning. Dog er citron ikke den bedste løsning, da den kan have en udtørrende effekt.

Prøv i stedet af bruge kamille til at lysne håret – forudsat, at du allerede har forholdsvist lyse lokker. Kamille vil ikke kun give dit hår en lysere tone, men også gøre det sundere og mere skinnende.

Sådan gør du:

Kog cirka to kopper med vand, og tilføj to poser kamillete. Lad den afkøle i køleskabet.

Når teen er kølet af, skal den fordeles i fugtigt hår. Det gøres bedst med en sprayflaske eller en hjælpende hånd. Lad teen virke i 20 minutter, før du vasker håret med en normal shampoo. Husk at bruge lidt balsam for at fugte håret.

Du kan med fordel gentage processen et par gange, for at opnå det bedste resultat.

Mørkt hår

Kaffe har mange gode funktioner. Udover at bidrage til et yngre udseende og være et populært valg som bodyscrub, er kaffe også glimrende til at farve håret mørkt.

Sådan gør du:

Der er flere måder, hvorpå du kan farve dit hår med kaffe. Enten kan du brygge en kande kaffe, som du afkøler og putter i håret. Du kan også lave en fugtgivende farvemaske ved at blande kaffegrums i din balsam eller olie – tilføj eventuelt kakaopulver, for at gøre mixturen endnu mørkere.

Lad kaffeblandingen sidde i håret i en times tid. Brug en badehætte, et gammelt håndklæde eller lignende over hovedet, mens kaffeblandingen sidder i håret.

Rødt hår

Rødbede har ry for at farve alt, hvad det kommer i nærheden af, og du kan også bruge effekten i dit hår. Brug kun rødbede, hvis du i forvejen er rødhåret, og vær opmærksom på, at farven nemt ødelægger både tøj og håndklæder.

Sådan gør du:

Lav en blanding af saften fra to rødbeder og to spiseskeer olivenolie. Det kræver, at du har en juicer, blender eller lignende. Tilføj eventuelt lidt ingefær til blandingen for at give håret glans.

Din hjemmelavede hårfarve skal nu masseres ind i hovedbunden og arbejdes ud i spidserne. Lad blandingen sidde i cirka ti minutter, og vask derefter håret grundigt med shampoo.

Også her er det en god idé at benytte en badehætte eller et gammelt håndklæde, mens behandlingen sidder i håret, så dine omgivelser ikke bliver farvet røde.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF