krøllet hår
© Anna Stokland

Derfor kan en gammel T-shirt give smukkere hår

Har du bølger eller krøller, skal du kende dette trick, som gør underværker for dit hår.

Nogle gange skal der blot et par få vaneændringer til for at give håret det look, som du gerne vil have. Har du for eksempel krøller, der kruser eller ikke har den volumen, du drømmer om, så prøv dette tip efter badet.

Håndplukket til dig

Plopping …

… er navnet på internettets seneste hårbesættelse og er et trick, som er begyndt at cirkulere online. Hashtagget #plopping har over 43 millioner visninger på det sociale medie TikTok, hvor folk deler billeder og videoer af, at de binder deres våde hår op i en gammel bomuldsbluse. Ved at skifte håndklædet ud med bomuldsstoffet, skulle dit krøllede hår blive mindre kruset og krøllerne mere definerede.

Det skyldes, at man ved denne teknik ikke hiver og vrider i krøllerne, som det ellers sker med den klassiske tørklæde-turban. Når håret nænsomt indhylles i bomuld, vil krøllerne tørre på en måde, som bedre bevarer deres form, ligesom at den mindskede friktion på hårstråene giver en blankere overflade med mindre krus og sammenfiltrede knuder til følge. Nedenfor kan du se den populære plopping-teknik.

Sådan gør du

  • Find en stor, gammel bomuldsbluse eller -T-shirt frem.
  • Læg den frem på sengen, inden du går i bad.
  • Når du træder ud af badet, skal du først bruge din sædvanlige hårpleje som for eksempel leave in-balsam eller olie. Dernæst skal du styre direkte mod bomuldsblusen og nænsomt bøje hovedet ned, så håret lægger sig på blusen.
  • Fold nu blusen rundt om håret, og forsegl enderne med en knude. Dette er nemmest med en langærmet bluse.
  • Lad håret blive i blusen, indtil det næsten er helt tørt – tiden kan variere alt efter hårets længde og tykkelse. For nogle er tyve minutter nok, og for andre skal der gerne gå op til en time. Du kan også lade håret blive i blusen natten over.
  • Når blusen løsnes, skulle du gerne opleve, at krøllerne har fået et smukt løft.

I princippet vil denne teknik gavne alle med krøller, men døjer du med skæl eller en irriteret hovedbund, bør du være opmærksom på, at det kan blive for fugtigt for din hovedbund. Du bør derfor kun bruge denne teknik en gang imellem og i mellemtiden tørre håret med en hårtørrer, så du er sikker på, at hovedbunden ikke holdes fugtig over længere perioder, da det kan give mere skæl.