Sundt, glansfuldt hår: Derfor skal du blande sukker i shampooen
© Anna Stokland

Derfor skal du blande sukker i din shampoo

Det lyder måske lidt mærkeligt, men fordelene er mange. Bliv guidet til et simpelt trick, som kan redde dig fra flere hårproblemer

Hovedbunden har, ligesom resten af din hud, brug for både fugt og pleje. Men mange forsømmer deres hovedbund, og fokuserer udelukkende på at pleje lokkerne, hvilket er en stor fejl – i særdeleshed, hvis du gerne vil have sundt hår.

Dine hårrødder, som sidder i hovedbunden, er nemlig dem, som danner grobund for smukt og sundt hår.

Er hovedbunden fyldt med skidt, døde hudceller og rester fra dine stylingprodukter, vil dine hårrødder have sværere betingelser for at fungere ordentligt, og du kan desuden også risikere at udvikle skæl.

Heldigvis er det nemt at eksfoliere hovedbunden fri fra både skidt og døde hudceller, og det kræver faktisk ikke mere end din normale shampoo og lidt sukker.

Psst ... Dette smarte trick afslører, om dit hår er sundt

Sådan gør du

Bland din normale dosis shampoo med en spiseskefuld sukker. Hvis du har problemer med en tør hovedbund, kan du med fordel bruge en shampoo, der er beregnet til at give ekstra fugt.

Fordel derefter blandingen, som du normalt ville med din shampoo, men sørg for at massere den ekstra godt ind i hovedbunden, så du virkelig får eksfolieret huden. Derefter skyller du blandingen ud som normalt. Sukker er let opløseligt og renses derfor nemt ud af håret.

Husk, at hovedbunden, ligesom din ansigtshud, kan blive irriteret af for hyppig eksfoliering, så hold dig til at bruge denne behandling ved cirka hver fjerde hårvask.

Når du giver hovedbunden en god skrubbetur, som fjerner skidt og døde hudceller, vil du også få større effekt af din fugtende pleje, som du kan tilføre hovedbunden bagefter i form af en god hårmaske.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF