red håret hver eneste dag og undgå skæl
© Wenn.com

Derfor skal du rede håret hver dag

Din børste har en langt vigtigere funktion end bare at udrede filtret hår, og fra nu af vil du ikke lægge den fra dig igen

For de flestes vedkommende kommer hårbørsten kun i brug, når håret virkelig er filtret og de viltre knuder skal udredes. Men det er synd, fordi et dagligt børstetag har en langt vigtigere funktion for udseendet af dit hår og hovedbundens velbefindende end først antaget.

Psst ... Her er 7 fletninger, der redder hårkrisen

Hårbørsten er nemlig en af de billigste løsninger på et problem, som mange døjer med: Skæl og irriteret hovedbund. Især i de kolde måneder har mange tendens til skæl, hvilket giver kløe og generende hvidt drys fra hovedbunden.

Grunden til, at skæl opstår oftere om vinteren, skyldes de kolde temperaturer, der ikke bare udtørrer ansigtshuden, men også hovedbunden, som dernæst vil begynde at skælle.

Hårbørsten er din bedste ven

Men en tør hovedbunden kan faktisk modvirkes ved netop at føre hårbørsten gennem håret og sørge for at rede ekstra godt igennem på toppen af hovedet, så hovedbunden bliver stimuleret og blodcirkulationen øges.

Det er meget vigtigt, at du reder håret og hovedbunden hver eneste dag, og efter 14 dages daglig hårbørstning skulle du gerne kunne se og mærke en stor forskel.

Desuden vil daglig hårbørstning også give mindre fedtet hår, fordi hovedbundens naturlige olier bliver ført ud i hårets længder, og dermed kan du vinde lidt ekstra tid, før håret igen skal vaskes.