Det skal du vide, før du fletter

Costume.dk har interviewet den svenske hårstylist, Dejan Cekanovic, der kan lære dig alt, hvad du skal vide for at lave smukke fletninger

Den svenske hårstylist, Dejan Cekanovic, har været i branchen siden 1992 og har blandt andet lavet kampagner for Vogue og har stylet stjerner som Beyoncé og Madonna. Dejan Cekanovic har en stor passion for hår, og særligt er han passioneret omkring fletninger, som han har gjort til en hel kunstform.

På Dejan Cekanovics Instagram-profil kan du finde de mest utrolige fletninger, og vi har snakket med den dygtige hårstylist om, hvordan du kan få det bedste ud af dit hår og dine fletninger.

Fortæl om din fletteinspiration?

“Jeg blev oprindeligt inspireret af den afroamerikanske flettestil, og startede derfor med at lære denne fletteteknik. Men jeg fandt hurtigt ud af, at skandinavisk hår ikke egner sig til eksempelvis cornrows, og derfor viderudviklede jeg flettekonceptet, så det blev mere tilpasset det skandinaviske hår, som jeg oftest styler i mit arbejdsvirke."

Den dyglige hårstylist, Dejan Cekanovic / Foto: Dejan Cekanovic**

Hvilken type fletning synes du, at vores læsere skal lære at flette?

En five strand-fletning, fordi den er enormt alsidig, og den kan både flettes stramt og løst, alt efter hvilket udtryk du ønsker."

Kan man flette i nyvasket hår, eller skal man helst gøre det i daggammelt hår?

“I princippet kan man flette i alt slags hår, fedtet eller nyvasket, men vil du gøre det lettere for dig selv, så sørg for at give håret lidt produkt, inden du starter.

Brug gerne et, som giver håret lidt tekstur, så det bliver nemmere at arbejde med. Og undlad at bruge for meget balsam, hvis du planlægger at lave en flettefrisure, fordi balsam vil gøre håret glattere og dermed sværere at arbejde med."

Den smukke five strand-fletning skabt af Dejan Cekanovic og hans favoritprodukter Mousse bouffante, 255 kr. og Couture styling spray à porter, 255 kr. begge er fra Kérastase og fohandles hos udvalgte frisørsaloner i Danmark.

Hvilke produkter kan du anbefale?

“Mit favoritprodukt er Mousse bouffante, som jeg ofte bruger, og denne mousse giver struktur og hold og egner sig rigtigt godt til fint skandinavisk hår. Ønsker du en mere mat tekstur, kan jeg anbefale Spray à porter fra Kérastase."

Et godt tip!

“Har du ikke noget mousse ved hånden, kan hårspray faktisk også bruges til at skabe mere tekstur i håret. Løft håret, og spray hårspray ind under håret, red det derefter igennem med en børste. Det vil give mere tekstur til håret og gøre det meget lettere at arbejde med og at flette i."

MERE FRA COSTUME