© Anna Stokland

Dette trick afgør, om kort hår vil klæde dig

Går du og overvejer at lade de lange lokker falde, så prøv lige dette trick, inden du finder saksen frem.

Det kan være fristende at lade de lange lokker falde til fordel for en kortere hårstil. Særligt er den korte page en frisure, der virkelig kan tilføre din stil et skarpt udtryk. Men bare fordi en frisure klæder nogle, betyder det ikke nødvendigvis, at du vil synes, at den klæder dig. Dette kan være en bitter lektie at lære, efter at du har ladet frisøren klippe dine lange lokker af.

Og her kommer dette smarte trick ind i billedet. Der findes nemlig én målbar metode, som meget hurtigt vil lade dig vide, om det korte hår vil klæde dig.

Ifølge hårstylist Giles Robinson er det mest afgørende for, hvorvidt det korte hår vil klæde dig, overraskende nok vinklen på din kæbelinje – og ikke din ansigtsform, som ellers er afgørende for dit valg af pandehår.

Derfor kan du ved at måle vinklen på din kæbe faktisk finde ud af, i hvert fald på et teoretisk plan, om pagen skal være din næste frisure.

Det skal du bruge: En lineal, en blyant og et spejl.

Det skal du gøre:

Ret ryggen, og stil dig med siden til et spejl, således at du kun kan se dit ansigt i profil i spejlet.

Hold en lineal lodret under dit øre ned langs din hals. Tag derefter blyanten, og hold den vandret under din hage, så den ene spids rører lige under det nederste af din hage, og den anden halvdel møder linealens tal.

Hold blyanten fast, der hvor den rører linealen, og mål ud fra dette, hvor lang afstand der er fra dit øre og ned til blyantpunktet.

Er denne afstand mindre end 5,7 centimeter, har du det rette kæbeparti til at bære en smuk page, men er afstanden større end 5,7 centimeter, skal du ifølge denne metode overveje at beholde det lange hår.

Psst ... Uanset udfaldet, så kan du jo lade dig inspirere af disse 12 ikoniske frisurer.