Dit hår er nok ikke, så sundt som du tror: derfor skal du vælge silikonefri hårpleje © Anna Stokland / Victoria Beckham SS17

Du skader nok dit hår, hver gang du tager et bad

Mange af de produkter, der giver blankt og blødt hår, indeholder en skadelig ingrediens, som på sigt medfører tørre og tynde lokker. Få et overblik over, hvad du bør undgå.

Mange drømmer om smukt, blankt hår, og derfor findes der masser af produkter til formålet.

Dog indeholder en stor del af produkterne silikone med henblik på at gøre håret blankt, hvilket har en umiddelbar effekt, men er skadeligt på lang sigt – det samme gælder for hudplejeprodukter med silikone.

Silikone lægger sig på hårstråerne, får det til at føles blødt og giver illusionen af et sundt og skinnende hår, men det blanke udseende kommer ikke som følge af en velfugtet manke, men i stedet fra den gummiagtige silikone.

Da silikonen lægger sig om hårstråerne, bliver det svært for andre plejeingredienser at trænge igennem, hvilket medfører tørt hår og splittede ender. Ligeledes vil silikonelaget gøre det lettere for støv og skidt at klistre sig til og forstyrre hovedbunden,hvilket kan resultere i tyndere hår..

I det lange løb medfører silikone altså skader, som kan være svære at få bugt med. Derfor bør du være bevidst omkring indholdet af silikone i både shampoo og balsam, samt forsøge at minimere brugen af stylingprodukter med silikone. Hvis du gerne vil undgå silikone, skal du holde øje med ingredienser, der indeholder endelsen -cone eller -oxane.

Husk også at få renset hovedbunden fri for silikone ved indimellem at bruge en dybderensende kur, da almindelig shampoo ikke altid er nok til at få silikonen ud af håret.