© Anna Stokland

Én hårfarve overtager internettet lige nu

Farven er blevet set på samtlige amerikanske stjerner, og der går nok ikke lang tid, før den også når vores breddegrader.

En ny hårfarve er blevet populær blandt Hollywoods unge stjerner, og selvom der er langt fra stjernespækkede L.A. til lille Danmark, plejer store amerikanske trends også at påvirke vores hår herhjemme. Faktisk sker påvirkningen hurtigere end nogensinde takket være internettet og diverse sociale medier, som gør det muligt at få nys om nye trends, i det sekund de bliver delt af stjernerne selv på hver deres respektive platforme.

Og lige nu er er der en hårfarve, som ses på alle fra Hailey Bieber til Gigi Hadid og Billie Eilish.

Expensive brunette

… er det amerikanske navn på trenden, der groft oversat betyder ‘dyr brunette’. Det skal ikke forstås som, at frisuren er specielt dyr at få, men navnet refererer i stedet til, hvordan hårfarven ser ud. Denne farve ser nemlig dyr ud, modsat de sidste par års trends, såsom det tjavsede pandehår eller de tykke farverige striber, som begge var lavet hos frisøren, men som skulle se hjemmelavet og tilfældigt ud.

Denne farve ser alt andet end tilfældig ud og har dybe lækre toner med en blank overflade. Det vil sige, at håret med denne farve, ser velplejet og sundt ud. Hemmeligheden bag at opnå hårfarven er at blande en masse små striber med lyse og mørke farver. Det er en en teknik som giver et meget naturligt farveresultat, og som er blevet brugt i årevis til at skabe blond hår, men nu er teknikken endelig også tilgængelig for brunetter. Og kvinder som Gigi hadid og Hailey Bieber, som før var kendte for deres ikoniske blonde look, er nu også hoppet med på ‘expensive brunette’-looket.

Vil du prøve denne hårfarve, er det derfor vigtigt, at du hos frisøren beder om at få et miks af en masse små highlights, da du ikke vil få samme effekt med kun én hårfarve, som kan gøre håret mere mat at se på.