© Wenn.com

Frygtet frisure er tilbage

Tør du bede om dette udskældte look næste gang, du sætter dig i frisørstolen?

Når det kommer til hår gælder det som regel, at alle med krøller drømmer om glat hår, mens alle med glatte lokker længes efter krøller.

Sidstnævnte fik mange til at lægge vejen forbi frisøren i 80'erne og 90'erne for at få lavet permanente krøller med et resultat, der i højere grad mindede om puddelhår end naturlige bølger.

Og bedst som vi troede, at permanente krøller var gået i glemmebogen, bliver frisuren vækket til live på Guccis catwalk – og som det så ofte er set før, spreder tendensen sig som ringe i vandet.

Heldigvis er permante krøller anno 2019 mere afdæmpede end dem vi så på blandt andre Kylie Minogue i 80’erne.

Den opdaterede udgave af permanente krøller byder stadig på iøjnefaldende bølger, men håret er knapt så højt og voldsomt.

På Guccis catwalk virkede det i høj grad som om, at modellen Mica Argañaraz' naturlige og markante krøller var inspirationen bag de øvrige modellers frisure, og det skødesløse udtryk er da også betydeligt mere flatterende end 80'ernes kunstigt udseende hår.

Senest har de permanente krøller også sneget sig ind på den røde løber, hvor blandt andre Charlotte Gainsbourg og Taylor Hill viste sig med frisklavede krøller under filmfestivalen i Cannes.

Hvis du overvejer at gå sommeren i møde med nye krøller, kan du forsøge dig med et krøllejern for en enkelt aften for at være helt sikker på, at looket er noget for dig. Den permanente løsning skal laves hos din frisør, hvor håret bliver tilsat forskellige kemiske væsker og rullet op på skumcurlers, så du får store og bløde bølger frem for 80’ernes små puddelkrøller. Det er desuden muligt at få lavet variationer over de bløde bølger, så krøllerne tilpasses dine ønsker og dit hår tekstur.

Selve processen kan tage alt fra to til fire timer, koster cirka mellem 800 til 1500 kroner og holder i op til seks måneder.