© Anna Stokland

Har du hørt om frisuren, der overtager TikTok?

Frisuren, der er set mere end 180 millioner gange på TikTok, er så efterspurgt, at antallet af søgninger på det populære look er steget med 75 procent online.

Ligesom med mode, hvor et særligt mærke eller stykke tøj pludseligt er på alles ønskeliste, kan det samme gøre sig gældende for valget af frisurer. Det bedste eksempel vil nok altid være The Rachel, som var en reel besættelse i 90’erne, hvor alle fik klippet håret efter skuespillerinden Jennifer Anistons karakter Rachel Green i serien Friends. Siden har der dog også været andre populære frisurer –seneste eksempel er fra i sommer, hvor en ny frisure begyndte at vinde frem – og frisurens popularitet vokser sig kun større at dømme ud fra delinger og efterspørgslen på diverse online platforme.

Wolf Cut ...

... er navnet på frisuren, som har været i heftig rotation på både TikTok, Instagram og Pinterest. Det er en videreudviklingen af frisuren The Shag, der vandt frem i starten af året, og som kan kendes på sine mange etager, bløde pandehår og en længde til lige over skuldrene. Forskellen på The Shag og Wolf Cut er, at The Wolf oftest har klippet lidt mere drastiske etager – inspireret af det gode, gamle bundesligahår med meget korte etager på toppen af hovedet, hvilket giver en del volumen omkring det øverste af hovedet. Dette parres med længder, der har knap så meget volumen, hvilket giver en rå og lidt anderledes frisure.

Frisurens popularitet kan direkte aflæses i antallet af søgninger online, som på Pinterest er steget med 75 procent over sommeren. Ligeledes har videoer med Wolf Cut-frisurer over 180 millioner visninger på mediet TikTok.

Det er blandt andre sangerinden Billie Eilish, der har været med til at sætte frisuren på landkortet, efter hun pludselig viste sig med et markant anderledes look end normalt tilbage i foråret. Væk var det sorte og grønne hår til fordel for en meget blond nuance og hår klippet i en blød udgave af Wolf Cut, som også den populære skønhedsinfluent Danielle Marcan bærer for tiden.