Frisure og hår
© Anna Stokland

Instagrams nye it-frisure overrasker

Siger navnet Mr. Darcy dig noget? Nu skal du sætte håret som Jane Austins kvindelige karakterer i bedste Stolthed og Fordom-stil

I en tid, hvor referencer til 90’erne og 00’erne præger både modebillede og makeup, er det påfaldende, at håret pludseligt skal sættes i stil med Jane Austen-karakterer og det victorianske England.

Hvis navnet Mr. Darcy siger dig noget, er du bekendt med Jane Austins ikoniske kærlighedsroman Stolthed og Fordom, der udspiller sig i 1800-tallets England. Måske har du også set serien eller filmatiseringen med Keira Knightley i hovedrollen som Elizabeth Bennet? Her bærer hun og alle hendes søstre en opsætning, der bedst beskrives som datidens bud på den perfekt-uperfekte frisure a la vor tids skødesløse knold.

*Tip! Se 5 skjulte Instagram-tricks, du nok ikke kender*

Opsætningen består af en løs knold og flere frie totter foran, og det 200 år gamle look er nu begyndt at optræde på diverse Instagram-profiler i en sådan grad, at toneangivende medier som Vogue.com har udråbt frisuren til ny hårtrend.

Hvis du også vil kanalisere din indre victorianer, skal du sætte en løs knold på toppen af hovedet med en elastik og rigeligt hårnåle, og dernæst hive flere hårlokker fri for at skabe det perfekte uperfekte look.

Se nogle eksempler på tendensen nedenfor.