© Anna Stokland

Overraskende hårfarve er 2020's sommerhit

Overvejer du en ny frisure, kan du selv farve dig til det populære look, der allerede er set på kvinder som Kim Kardashian og den danske model Nina Marker.

Da alt blev lukket ned i foråret, kunne man i Danmark – og i resten af verden – pludselig mærke, hvordan COVID-19 ændrede vores vaner og ikke mindst vores skønhedsrutiner. Nu skulle vi klare alting selv. Derfor tog mange bogstaveligt talt sagen og saksen i egen hånd og klippede det lange pandehår, ligesom at flere, også de kendte, begyndte at farve håret selv. Det har givet mange hjemmefarvede look på Instagram, hvor særligt én opsigtsvækkende farve fra 90'erne er begyndt at vinde frem igen.

Kirsebærrøde lokker

Denne sommer er den hidsige kirsebærrøde hårfarve blevet en ny favorit efter at have været væk siden midt 90'erne. Farven begyndte allerede at vinde frem sidste år, da den som en del af Alexander McQueens AW20-show blev spået popularitet i 2020, og dette ser nu ud til at gå i opfyldelse. Senest har Kim Kardashian nemlig vist sig med den opsigtsvækkende hårfarve, der desuden er spottet på sangerinden Dua Lipa og danske Nina marker som set ovenfor.

Ved McQueens show betrådte alle modellerne catwalken med kunstigt rødt hår, der kunne tages af efter showet. Men både Kim Kardahsian, Nina marker og Dua Lipa valgte en anden og mere permanent løsning, da de alle har farvet håret i den nostalgiske nuance. Fælles for alle look er dog, at det består af kirsebærrød hårfarve med tydelige mørke rødder.

© Anna Stokland

De mørke rødder kan ved første øjekast ligne resultatet af en dårlig farvning, men lad dig ikke narre. De mørke udgroninger er lavet med vilje, da de er med til at give et mere råt og tilfældigt look. Dette look skal gerne se så unaturligt ud som muligt, da det trækker på 90’ernes mere legesyge og rå grunge-æstetik a la forsangeren fra Nirvana, Kurt Cobain, der dengang farvede håret kirsebærrødt med rød sodavand.

Den røde farve er desuden i god tråd med den tendens, der længe har præget hårmoden, og som peger i retning af mere varme hårfarver frem for de tidligere så populære kølige blonde og brune farver.

Vil du nyde det sidste af sommeren med den røde hårfarve, skal du vælge en mørkerød nuance, og er du mørkhåret, bliver det formentligt nødvendigt at blege håret først, så håret bedre kan tage imod den røde farve.