Sove med vådt hår
© Anna Stokland

Sandheden om at sove med vådt hår

Tager du bad om aftenen? Få svaret på, hvad det betyder for dine lokker

Din mor siger, at du bliver syg af det; din frisør advarer om, at det vil ødelægge dit hår; og de franske damer påstår, at det vil få dig til at vågne med den perfekte skødesløse frisure.

Men hvad sker der egentligt, hvis du sover med vådt hår? Vi be- og afkræfter to af de største myter.

Myte 1: Du bliver syg af at sove med vådt hår

Det burde ikke være muligt at blive syg af at sove med vådt hår, da en forkølelse opstår, når du bliver smittet med en virus, hvilket hverken hænger sammen med vådt hår eller temperaturen i din lejlighed.

Dog har studier af forskeren Ron Eccles påvist en form for sammenhæng mellem kulde og følelsen af, at der en forkølelse på vej. Så hvis du vil være på den helt sikre side, skal du kun sove med vådt hår, hvis du har en varm seng at ligge i – men i princippet har sygdom og vådt hår intet med hinanden at gøre.

Myte 2: Det ødelægger dit hår

Bliver dine lokker skadet, hvis du går i seng med drivvådt hår? Det korte svar er nej. Dog vil det blive mere uglet og filtret, hvilket kan udløse en del knækkede hår, når du forsøger at rede manken igennem næste morgen.

Hvis gerne vil vågne med pjusket sengehår, uden filtrede knuder i nakken, kan du enten gå i seng med hår, der kun er cirka ti procent vådt, eller prøve dette trick:

Red dit våde hår helt igennem, og fordel noget leave-in-balsam i håret. Flet det i en løs fletning eller en knold, som du placerer på toppen af hovedet. Det vil fri dig for knuder og du vil måske have fine bølger i håret, når du vågner.

Kort sagt

... kan du godt gå i seng med vådt hår, hvis du er villig til at gøre forarbejdet.