© Anna Stockland / Giambattista Valli AW16

Så let kan du afhjælpe fedtet hår

Bliver dit hår ofte olieret og klasket i løbet af dagen, bør du kigge nærmere på disse fem simple tips, som vil gøre en stor forskel

I Danmark har vi heldigvis et meget afslappet forhold til hårstyling, hvilket betyder, at de fleste af os kan slippe afsted med at vaske håret, lufttørre det og så ellers bare lade det hænge løst indtil det skal vaskes igen et par dage efter. Men døjer du med meget fedtet hår, kan selv bare det at have løst hår, være lidt af en udfording.

Får du ofte fedtet hovedbund og hår, kan det både skyldes en hormonel ubalance, akne, motion (når du sveder meget, producerer din hud mere talg), overforbrug af hårprodukter eller at du rører for meget ved det. Men heldigvis kan mange af problemerne afhjælpes med disse fem lette råd.

Psst ... Sådan skal pandehåret se ud dette efterår

1. Skælshampoo

Nogle gange kan den fedtede hovedbund skyldes en ubalance, der også ses i form af flagende hud og skæl fra hovedbunden. Prøv at vaske hver anden gang med en skælshampo, som også er beregnet til at afhælpe en fedtet hovedbund.

2. Sund hovedbund

Smukt hår starter med en hovedbund i balance, og det kan du blandt andet få ved at rense den fri for ophobet skidt og rester fra produkter. Får man ikke renset i dybden, kan det lægge sig som en kvælende hinde, og give mere fedtet hår. Tænk derfor over at vaske håret grundig, når du står under bruseren ved at massere din shampoo godt ned i hovedbunden og eventuelt bruge scrub til hovedbunden en til to gange om måneden.

3. Når skaden er sket

Når håret først ser fedtet ud, kan du ty til hjælp fra tørshampoo, som absorberer olien og giver mere fylde til håret. Prøv også at redde håret godt igennem hver dag, da det fører olierne fra hovedbunden ud i hårets længder, så toppen ser mindre fedtet ud og de tørre spidser får gavn af fugten fra din hovedbund.

4. Hårkur

Når vejret skifter fra eksempelvis sommer til efterår, kan kulden give en tør hovedbund. I mange tilfælde kan det resultere i en hovedbund der overproducerer talg for at kompensere for tørheden, og det giver uheldigvis mere fedtet hår. Prøv derfor at fugte og stabilisere talgproduktionen med en ugentlig hårkur i hovedbunden.

5. Accessories

På dage hvor du ikke har tid til at vaske dit hår, eller når tørshampooen bare ikke rækker, så tag et andet element i brug: accessories. Prøv for eksempel at sætte håret op med et hårspænde, eller gem det væk under en bred hårbøjle, som også bliver et af sæsonens nye it-items.