Har du endnu ikke brugt ansigtspudder i dine bryn, er det på tide

Skønhedsredaktør Marie Alkestrup troede hun vidste alt om bryn – indtil hun opdagede dette simple tip, som faktisk gør en overraskende stor forskel

Som både skønhedsentusiast og ikke mindst øjenbrynsbesat troede jeg, at jeg havde set, hørt og testet alt, der kunne give mig pænere øjenbryn. Brow lamination, threading – you name it. Jeg har prøvet det meste i jagten på at få det bedste ud af mine to skovsnegle. Derfor er jeg også altid på udkig efter nye tips, og spærrede derfor øjnene ekstra op, da jeg for nyligt faldt over en TikTok-video af grundlæggerne af Huda Makeup, makeupartisten Huda Kattan, hvor hun delte et tip, jeg aldrig før havde hørt om.

Øjenbryns-baking

Måske har du tidligere stødt på makeupteknikken baking, hvor man lægger et tykt lag pudder, for eksempel under øjnene, og dernæst børster det væk efter fem til ti minutter. Ved at lade det tykke lag pudder sidde på huden, suger huden pudderet til sig. Og efter du har børstet det overskydende pudder væk, får du en helt glat overflade med synligt mindre porrer samt en utroligt holdbar makeup. Det giver også et meget mat udtryk, hvilket jeg personligt ikke er lige så stor tilhænger af. Jeg er mere til den skinnende dewy hud – men matte fyldige øjenbryn derimod.

Dem er jeg fan af. I en video omkring baking deler Huda også sit tip til at bruge løs ansigtspudder i øjenbrynene, lade det sidde i mindst fem minutter.

Sådan baker du øjenebrynene

Først tegner man brynene op. Jeg tegner ikke nødvendigvis altid mine bryne op, men når jeg gør, foretrækker jeg at udfylde de små huller i brynene med en fast brynpen, andre foretrækker en flydende brynfarve.

Efter brynene er tegnet op, råder Huda til, at man nu skal fylde et generøst lag pudder i dem. Det skyldes, at brynene ligesom resten af ansigtet for manges vedkommende har tendens til at blive lidt fedtede i løbet af dagen. Er brynhårene først blevet fedtede, hvilket jeg også kender fra mig selv, falder de sammen, og ser knap så pæne ud, som når de lige er blevet redt på plads.
Dette undgår man ifølge Huda ved at lægge pudder i brynene.

I videoen presser hun pudderet ind i brynene med en korthåret øjenskyggepensel. Hun lægger det meste af pudderet i den inderste og bredeste del af brynet, hvor vi har mest tendens til at fedte.

Efter dette ser dine bryn helt grå og lyse ud, men lad dig ikke skræmme. De skal nok blive pæne igen – endda pænere end før, du pressede pudder ind i dem. Lad pudderet sidde i et par minutter, så de naturlige olier i brynhårene bliver absorberet af pudderet.

Efter brynene har fået lov at ‘bage’ i mindst tre til fem minutter, skal du rede det overskydende pudder ud af brynene med en brynbørste. Red den godt igennem brynene, og sørg for at rede med brynretning og ikke imod, da det bare giver filtrede bryn. Opad og udad, ligesom når du påfører bryngele.
Dernæst er du færdig og behøver ikke at påføre bryngele, hvilket jeg ellers normalt sværger til.

Jeg var selv lidt skeptisk, da jeg første gang prøvede dette tip, men pudderet giver både mere naturlig fylde i brynene, lidt ligesom den volumegivende effekt tørshampoo har på dit hår, og giver samtidigt flotte matte bryn, som sidder bedre.

Det er helt klart en gamechanger, som nu er tilføjet til mine (i forvejen) omfattende brynrutiner.